Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν βλέπει τρομοκράτες σε Φινλανδία και Σουηδία

Ο Ερντογάν βλέπει τρομοκράτες σε Φινλανδία και Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία,

Ένα χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, η εκτίναξη του κόστους ζωής εντείνει τη δυσαρέσκεια των Τούρκων πολιτών, που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωση.

«Αυτή τη στιγμή τρομοκρατικές οργανώσεις κυκλοφορούν στη Σουηδία και τη Φινλανδία, κρατούν στα χέρια τους αφίσες του αρχηγού τρομοκρατικής οργάνωσης.

»Το κάνουν αυτό ενώ βρίσκονται υπό την προστασία της σουηδικής Αστυνομίας, της φινλανδικής Αστυνομίας», δήλωσε ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν και κατά την επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ενώ η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη στο θέμα ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι η «τακτική αντιπερισπασμού» που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση στις περιόδους κρίσης αυξάνοντας την ένταση στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις της με τη Δύση, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα δεινά.

«Θα προκαλέσει μεγάλα δεινά στην Τουρκία, η αίσθηση ότι μπορεί να διαχειριστεί την οικονομία μόνο με έναν εικονικό τρόπο, καυγαδίζοντας με τη Δύση και την Ανατολή, με το Διάστημα και με άλλους από εδώ και εκεί», δήλωσε ο οικονομολόγος Ομέρ Γκουντσαβντί.

«Ξεχάσαμε το κρέας»

Κι ενώ δυτικά μέσα ενημέρωσης βλέπουν την αγανάκτηση των πολιτών που δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τι να φάνε όταν ένα κιλό ντομάτες φτάνει στις 30 λίρες, η τουρκική ανεξάρτητη Ομάδα Οικονομικών Ερευνών υποστηρίζει ότι ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 160% σε ετήσια βάση.

Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο, υπεραμύνεται της ανορθόδοξης στρατηγικής του, αποδίδοντας ακόμη και στις διαδηλώσεις του Γκεζί πριν από εννέα χρόνια τη σημερινή κατάσταση.

«Αν οι προδοσίες που ξεκίνησαν με τα γεγονότα του Γκεζί και συνεχίστηκαν η μία μετά την άλλη, με το τρίγωνο του διαβόλου ισοτιμίας, τόκων και πληθωρισμού, και δεν πληρώναμε το βαρύ τίμημα, σήμερα το εθνικό μας εισόδημα θα ήταν ενάμισι τρισεκατομμύριο δολάρια και θα ήμασταν σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».

Πηγή: ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Ευγενία Μυρίδου

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα