Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Sootoro: Ένα χριστιανικό τάγμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Sootoro: Ένα χριστιανικό τάγμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αραμαϊκή Γλώσσα, Αραμαίοι, Αρμενία, Ασσυρία, Ασσύριοι, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Σουτόρο, Συρία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός,

Το Σουτόρο (Sootoro) είναι ένα χριστιανικό Τάγμα αποτελούμενο από Αρμένιους, Ασσύριους και Αραμαίους.

Αυτοί οι τρεις αρχαίοι λαοί της άνω Μεσοποταμίας και της Μέσης Ανατολής, μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Σουτόρο ξεκίνησε ως μία ακόμα πολιτοφυλακή του ένοπλου βραχίονα του Συριακού Κόμματος της Ενότητας (Syriac Union Party – SUP) που λέγεται Sutoro (με “u” αντί για δύο “ο”). Ως Sutoro ήταν σύμμαχοι με τους Κούρδους και πολεμούσαν μαζί ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, ανάμεσα στους οποίους και το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, κάποιοι μαχητές “έσπασαν” από το Sutoro και μετονομάστηκαν σε Sootoro και πλέον είναι σύμμαχοι με την κυβέρνηση της Συρίας. Να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι οι Κούρδοι του YPG δεν μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας. Το μόνο που επιθυμούν είναι η αυτονομία τους και ο Άσαντ τους την είχε υποσχεθεί αρκεί να μην πολεμάνε ενάντίον του.

Τώρα ειδικά που το YPG δίνει αγώνα σκληρό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η κυβέρνηση της Συρίας και τα προσκείμενα σε αυτή διαδικτυακά Μέσα το στηρίζουν, τουλάχιστον στα λόγια και στις αναρτήσεις. Δείτε το βίντεο με το χριστιανικό τάγμα Sootoro να εκπαιδεύεται:

Σχετικά άρθρα