Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβυκή πολιτοφυλακή απήγαγε τον Επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Εισαγγελίας

Λιβυκή πολιτοφυλακή απήγαγε τον Επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Εισαγγελίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη,

Μια λιβυκή πολιτοφυλακή απήγαγε τον Επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Εισαγγελίας της Στρατιωτικής Εισαγγελίας, Μανσούρ Νουρεντίν Ντάουμπ, δήλωσε η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Λιβύη (NCHRL).

Το NCHRL επεσήμανε ότι ο Ντάουμπ είχε απαχθεί και κρατηθεί βίαια από την περασμένη Κυριακή. Τον απήγαγε η κρατική πολιτοφυλακή «Αναχαίτιση».

Η Επιτροπή εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την απαγωγή του Ντάουμπ και καταδίκασε έντονα τα μέλη των δικαστικών οργάνων που απήγαγαν και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Το NCHRL τόνισε ότι η επίθεση σε μέλη της Εισαγγελίας και δικηγόρους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ασυλίας που χορηγείται σε μέλη δικαστικών οργάνων.

Προειδοποίησε ότι «αυτές οι εξωφρενικές πρακτικές συμβάλλουν στην υπονόμευση του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης και στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λιβύη».

Η επιτροπή κάλεσε την πολιτοφυλακή να απελευθερώσει γρήγορα τον εισαγγελέα που κρατήθηκε με τη βία.

Ανέλαβε επίσης την πλήρη νομική ευθύνη των απαγωγέων για την ασφάλεια και τη ζωή του.

Από την πλευρά τους, υπάλληλοι της Στρατιωτικής Εισαγγελίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εισαγγελικών αρχών, απηύθυναν επιστολή στο Προεδρικό Συμβούλιο, τον Γενικό Εισαγγελέα, την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) και άλλους αξιωματούχους, εκφράζοντας την καταδίκη τους για την απαγωγή του Ντάουμπ.

Ανακοίνωσαν την αναστολή των εργασιών μέχρι να αφεθεί ελεύθερος ο εισαγγελέας που απήχθη, καλώντας τις αρμόδιες Αρχές να επέμβουν επειγόντως και να τον αφήσουν άμεσα ελεύθερο.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των λιβυκών μερών, που υπογράφηκε στη Γενεύη στις 23 Οκτωβρίου 2020, ορίζει την αναγκαιότητα διάλυσης των πολιτοφυλακών, αφοπλισμού τους και ενσωμάτωσής τους στις επίσημες κρατικές υπηρεσίες.

Πρόσφατα, ο Επικεφαλής του Τυνησιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (TOHR), Μοστάφα Αμπντελκεμπίρ ανακοίνωσε ότι δύο Τυνήσιοι πολίτες έχουν απαχθεί στην Τρίπολη.

Σχετικά άρθρα