Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ καταδίκασε τον ιρακινό νόμο που ποινικοποιεί την εξομάλυνση μεταξύ Βαγδάτης και Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ καταδίκασε τον ιρακινό νόμο που ποινικοποιεί την εξομάλυνση μεταξύ Βαγδάτης και Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισραήλ,

Το Ισραήλ καταδίκασε έναν νέο ιρακινό νόμο που ποινικοποιεί την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Βαγδάτης και της Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι θέτει το Ιράκ στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Με τίτλο «Ποινικοποίηση της ομαλοποίησης και εγκαθίδρυση σχέσεων με τη σιωνιστική οντότητα», ο νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα την Πέμπτη για να χαρακτηρίσει κάθε είδους σχέσεις, επίσημες ή ανεπίσημες, ως αξιόποινο έγκλημα.

«Αυτός είναι ένας νόμος που βάζει το Ιράκ και τον ιρακινό λαό στη λάθος πλευρά της ιστορίας και αποκομμένο από την πραγματικότητα», έγραψε την Παρασκευή στο Twitter ο Λιόρ Χάιατ, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το Ισραήλ καταδικάζει την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου να περάσει νομοθεσία κατά της ομαλοποίησης με το Ισραήλ και που επιβάλλει τη θανατική ποινή σε όποιον έχει επαφή με το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Βάσει του νέου νόμου, η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ θα επιφέρει θανατική ποινή ή ισόβια κάθειρξη.

Ο νόμος θα επηρεάσει επίσης τις επιχειρήσεις καθώς και τις εταιρείες που εργάζονται στο Ιράκ, διατηρώντας παράλληλα συνεργασία με εταίρους στο Ισραήλ.

Ο νέος νόμος χαιρετίστηκε θερμά από τους σιίτες νομοθέτες.

Αυτό συμβαίνει ενώ το Ισραήλ καταβάλλει προσπάθειες για την εξομάλυνση των σχέσεών του με τις αραβικές χώρες, όπως με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και το Μπαχρέιν, που συμφώνησαν το 2020 να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους μαζί του.

Σχετικά άρθρα