Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι δυτικές χώρες διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη Ρωσία

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι δυτικές χώρες διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη Ρωσία και τον λαό και τον πολιτισμό της.

Οι δυτικοί σύμμαχοι «ακυρώνουν τη Ρωσία και ό,τι σχετίζεται» με αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης Ρώσων συγγραφέων, συνθετών και άλλων πολιτιστικών προσωπικοτήτων, είπε σε συνεδρίαση του υπουργείου.

«Η Δύση κήρυξε τον πόλεμο σε ολόκληρο τον ρωσικό κόσμο.

»Η κουλτούρα της ακύρωσης της Ρωσίας και ό,τι σχετίζεται με τη χώρα μας φτάνει ήδη στο σημείο του παραλογισμού», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι «ασφαλές να πούμε» ότι η κατάσταση «θα είναι έτσι για πολύ καιρό».

Σύμφωνα με τον Λβρόφ, οι ΗΠΑ «και οι χώρες- δορυφόροι τους διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν, τετραπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να περιορίσουν τη χώρα μας», χρησιμοποιώντας «ένα ευρύτερο φάσμα εργαλείων – από μονομερείς οικονομικές κυρώσεις μέχρι ολότελα ψευδή προπαγάνδα στον παγκόσμιο χώρο των μέσων ενημέρωσης».

«Σε πολλές δυτικές χώρες, η καθημερινή ρωσοφοβία έχει αποκτήσει άνευ προηγουμένου χαρακτήρα και, προς μεγάλη μας λύπη, ενθαρρύνεται από κυβερνητικούς κύκλους σε πολλές χώρες», δήλωσε επίσης.

Σχετικά άρθρα