Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Άδεια να σκοτώνει” Κούρδους για την τουρκική αστυνομία

“Άδεια να σκοτώνει” Κούρδους για την τουρκική αστυνομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Η τουρκική κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που με το οποίο παραχωρεί ακόμα μεγαλύτερες εξουσίες στην αστυνομία, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με τους Κούρδους που διαδήλωναν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το νομοσχέδιο που έχει το εξωφρενικό όνομα “μεταρρύθμιση στην ασφάλεια της πατρίδας” κατατέθηκε στο επιτροπή δικαιοσύνης του τουρκικού κοινοβουλίου από το ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν (AKP).

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς (Bulent Arinc) είπε ότι αυτό το νομοσχέδιο “θα δώσει το πάνω χέρι στην αστυνομία” απέναντι στη βία που έχει αρχίσει να διαδίδεται (εννοεί τους Κούρδους διαδηλωτές) και επίσης θα δώσει στους αστυνομικούς περισσότερο “χώρο” να χρησιμοποιήσουν νέα εργαλεία και μέτρα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει βαρύτερες ποινές για όσους καταστρέφουν δημόσια περιουσία και φοράνε κουκούλα (κουκουλονόμος δηλαδή).

Ο γραφικός Νταβούτογλου, βεζίρης του σουλτάνου Ερντογάν, εξοργισμένος που οι Κούρδοι διαδηλωτές έκαψαν αύρες της τουρκικής αστυνομίας εξοπλισμένες με κανόνια νερού, απείλησε την Τρίτη λέγοντας: “Για κάθε αύρα που καίτε, εμείς θα αγοράζουμε δέκα”.

Ωστόσο, πολλοί δημοκρατικοί στην Τουρκία προειδοποιούν ότι με αυτό το νομοσχέδιο η χώρα μετατρέπεται σε αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Ο κουρδικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής Ιντρίς Μπαλουκέν (Idris Baluken) είπε ότι με αυτό το νομοσχέδιο το τουρκικό κράτος ρίχνει λάδι στη φωτιά. “Από εδώ και στο εξής, η αστυνομία δεν θα χρησιμοποιεί μόνο ασπίδες και γκλομπ, αλλά και όπλα. Θα έχει την άδεια να σκοτώνει”. Φανταστείτε δηλαδή τι έχει να γίνει, όταν η τουρκική αστυνομία δίχως άδεια να σκοτώνει, σκότωσε τουλάχιστον 31 Κούρδους στις διαδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Σχετικά άρθρα