Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι Κομπάνι: Η Τουρκία θέλει να μας εκτοπίσει και να εγκαταστήσει εποίκους

Κάτοικοι Κομπάνι: Η Τουρκία θέλει να μας εκτοπίσει και να εγκαταστήσει εποίκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμπανι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι κάτοικοι της πόλης Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, πιστεύουν ότι ο στόχος της Τουρκίας να απειλήσει τις συνοριακές περιοχές είναι να εφαρμόσει πολιτικές ατζέντες που εξυπηρετούν το έργο της για την εγκατάσταση Σύρων προσφύγων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα μια επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία για τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων.

Ο Ερντογάν αποκάλυψε στις αρχές αυτού του μήνα ένα νέο έργο σε αρκετές περιοχές της βόρειας Συρίας, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων σε αυτές τις περιοχές.

Ο Σαλίχ Μπόζο, 38 ετών, κάτοικος του Κομπάνι, είπε ότι «η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δημιουργεί μια ασφαλή περιοχή, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα σχέδιο για δημογραφική αλλαγή για την περιοχή».

«Η Τουρκία θα εκτοπίσει τον αρχικό πληθυσμό και θα εγκαταστήσει άλλους που είναι πιστοί σε αυτήν στη συνοριακή περιοχή», πρόσθεσε.

«Οι κάτοικοι του Κομπάνι δεν έκαναν ποτέ κακό στην Τουρκία.

»Ούτε μια σφαίρα δεν έχει εκτοξευθεί εναντίον τους», είπε ο Μπόζο.

Ο Μπόζο κάλεσε τις χώρες που ασχολούνται με το συριακό ζήτημα να παρέμβουν και να αποδείξουν σοβαρή στάση απέναντι στις τουρκικές απειλές.

Ο Μοχάμεντ Ιμπραήμ, 65 ετών, είπε ότι «Από την αρχή της συριακής κρίσης οι τουρκικές απειλές συνεχίζονται.

»Θέλουν να κλέψουν την περιουσία των κατοίκων με το πρόσχημα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας. Για ποιον είναι η ζώνη ασφαλείας;»

«Θέλει να εκτοπίσει τους αρχικούς της ανθρώπους που έχουν τη γη και να τους αντικαταστήσει με ξένους», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα