Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος στρατηγός στη βόρεια Συρία: Δεν θα επιτρέψουμε νέα τουρκική εισβολή στη Συρία

Ρώσος στρατηγός στη βόρεια Συρία: Δεν θα επιτρέψουμε νέα τουρκική εισβολή στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πρόσφυγες, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ένας Ρώσος αξιωματικός, στη ρωσική βάση που βρίσκεται στο χωριό Αλ Ουασίγια στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας χιλιάδων εκτοπισμένων από το Αφρίν και κατοίκων της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου μπροστά από το αρχηγείο των ρωσικών δυνάμεων στο χωριό Αλ Ουασίγια.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις πρόσφατες τουρκικές απειλές για έναρξη μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης βάθους 30 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία.

Αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) συναντήθηκε με τον Ρώσο στρατηγό Μιχαήλ.

Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις και οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν στις τουρκικές δυνάμεις να προχωρήσουν».

Οι διαδηλωτές σήκωσαν πανό που έγραφαν όχι στην τουρκική δημογραφική αλλαγή στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Η δημογραφική αλλαγή, η οικοδόμηση οικισμών και η επανεγκατάσταση αποτελούν έγκλημα κατά των λαών της περιοχής και της ιστορίας της.

Όχι στη συμφωνία των Αδάνων.

Η Συμφωνία των Αδάνων συνήφθη μεταξύ Τουρκίας και Συρίας στις 20 Οκτωβρίου 1998 στην τουρκική πόλη Άδανα και περιελάμβανε τα ακόλουθα σημεία:

Η Συρία δεν θα επέτρεπε καμία δραστηριότητα η οποία θεωρήθηκε ότι «σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα» της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία των Αδάνων, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να εισέλθει έως και 5 χιλιόμετρα (3 μίλια) εντός των συνόρων με τη Συρία – αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν για πολύ.

Οι διαδηλωτές θεώρησαν ότι οι εκκλήσεις της Τουρκίας να δημιουργήσει τη λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» και να χτίσει οικισμούς δεν είναι παρά τουρκικές βάσεις μέσα στο συριακό βάθος.

Κύριος στόχος τους είναι η νέα δημογραφική αλλαγή, που είναι έγκλημα κατά των Σύρων.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τη Ρωσική Ομοσπονδία, ως μία από τις εγγυήτριες χώρες στο συριακό έδαφος, να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει την κατοχή της στο συριακό έδαφος και να την αποτρέψει από το να εξαπολύσει νέα επίθεση.

Ζήτησαν επίσης από τη Ρωσία να σταματήσει τη λεγόμενη δημιουργία ασφαλών περιοχών και τις επιχειρήσεις εποικισμού.

Σχετικά άρθρα