Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (AANES): Ο Ερντογάν δεν μπορεί να επιτεθεί στη βόρεια Συρία δίχως πράσινο φως από Ρωσία ή ΗΠΑ

Κούρδοι (AANES): Ο Ερντογάν δεν μπορεί να επιτεθεί στη βόρεια Συρία δίχως πράσινο φως από Ρωσία ή ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέκρινε την Τρίτη τα σχέδια της Τουρκίας να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι «θα κάνουμε σύντομα νέα βήματα σχετικά με τα ημιτελή τμήματα του έργου που ξεκινήσαμε στη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων που δημιουργήσαμε κατά μήκος των νότιων συνόρων μας».

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση του Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των επιθετικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Ο Πράις είπε ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα και «θα έθετε σε κίνδυνο τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην εκστρατεία του Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Πράις είπε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή και είπε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να σεβαστούν τις ζώνες κατάπαυσης του πυρός.

Η Σιχάμ Κουρυό, συμπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) δήλωσε την Τρίτη ότι δεν περιμένει ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα επιτρέψουν στην Τουρκία να επιτεθεί σε νέες περιοχές στη βορειοανατολική Συρία.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση εάν δεν της δοθεί το πράσινο φως από τη Ρωσία ή τον Διεθνή Συνασπισμό.

»Έτσι χρησιμοποιεί τα drones για να πλήττει τους αξιωματούχους της AANES», πρόσθεσε η Κουρυό.

Σχετικά άρθρα