Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία αναπληρώνει τα κενά- Καταργείται το ανώτατο όριο ηλικίας για τους στρατιώτες

Η Ρωσία αναπληρώνει τα κενά- Καταργείται το ανώτατο όριο ηλικίας για τους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Το ρωσικό κοινοβούλιο (Δούμα) ενέκρινε την Τετάρτη νόμο που καταργεί το ανώτατο όριο ηλικίας για τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες της χώρας που υπογράφουν σύμβαση με τον στρατό, σε άλλη μία ένδειξη ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις και χρειάζεται ενίσχυση δυναμικού για να συνεχίσει την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Επί του παρόντος, μόνο Ρώσοι ηλικίας 18 έως 40 ετών και αλλοδαποί ηλικίας 18 έως 30 ετών μπορούν να συνάψουν ένα πρώτο συμβόλαιο με τον στρατό.

Ο νόμος εισήχθη την περασμένη εβδομάδα από μέλη του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, τα οποία υποστήριξαν ότι η κίνηση θα επιτρέψει στον στρατό να εκμεταλλευτεί τις δεξιότητες μεγαλύτερων σε ηλικία επαγγελματιών.

«Για τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας, τη λειτουργία όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, χρειάζονται επαγγελματίες ειδικοί.

»Η εμπειρία δείχνει ότι γίνονται τέτοιοι μέχρι την ηλικία των 40-45 ετών», αναφερόταν στο σημείωμα που συνόδευε το σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η νομοθεσία θα διευκολύνει επίσης την πρόσληψη γιατρών, μηχανικών και ειδικών επιχειρήσεων και επικοινωνιών.

Στρατιωτικοί ειδικοί εκτιμούν ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει μη βιώσιμες απώλειες στρατευμάτων και εξοπλισμού στην Ουκρανία μετά από μια σειρά στρατιωτικών αποτυχιών που ανάγκασαν τη Μόσχα να περιορίσει της στόχους των επιχειρήσεών της.

Σχετικά άρθρα