Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανοί τζιχαντιστές τραυμάτισαν Έλληνες: «Θα σας κάψουμε Χριστιανοί!»

Αλβανοί τζιχαντιστές τραυμάτισαν Έλληνες: «Θα σας κάψουμε Χριστιανοί!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Δερβιτσάνη, Ελληνική Ομογένεια, Ισλαμικό Κράτος, Τζιχαντιστές,

Αλβανοί τζιχαντιστές κήρυξαν τον πόλεμο στους Έλληνες της μειονότητας.

Αργά το βράδυ εισέβαλαν στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη στην Βόρειο Ήπειρο προκαλώντας επεισόδια κατά των ομογενών κατοίκων.

Το περιστατικό συνέβη, μετά το τέλος του επίμαχου αγώνα Σερβίας – Αλβανίας στο Βελιγράδι, όταν κομβόι αυτοκινήτων με Αλβανούς που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα, μπήκε στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τι himara, κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι, φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας, δημιουργώντας ένα κομβόι αυτοκινήτων, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δερόπολης της Ελληνικής Μειονότητας φωνάζοντας συνθήματα όπως: «θα σας κάψουμε Χριστιανοί!”.

Από το μίσος τους οι Αλβανοί εθνικιστές που φώναζαν συνθήματα των τζιχαντιστών, τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, εκφοβίζοντας τους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών.

Ενώ κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική «επέλαση» των Αλβανών.

Σχετικά άρθρα