Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: «O κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας»

Ερντογάν: «O κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ναυπηγεία, Πολεμική Βιομηχανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υποβρύχια, Υποβρύχιο,

«O κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» είπε ο Ερντογάν προσπαθώντας για ακόμα μία φορά να εκμεταλλευτεί το επικοινωνιακό μομέντουμ για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, σε μία απόπειρα να συσπειρώσει ψηφοφόρους.

Η Ελλάδα παραμένει ο κακός της υπόθεσης, καθώς αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος έκανε σόου στην τελετή καθέλκυσης δύο υποβρυχίων της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία έξι από τα νέα της υποβρύχια μέχρι το 2027, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας τη Δευτέρα.

Μιλώντας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε για τον ελλιμενισμό του υποβρυχίου Hizirreis στo Ναυπηγείο Golcuk στo Κοτζαέλι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Σχεδιάζουμε να θέσουμε σε λειτουργία το υποβρύχιο Hizirreis το 2023 και το Selmanreis το 2027».

«Από φέτος, θα θέτουμε σε λειτουργία ένα από τα υποβρύχιά μας κάθε χρόνο και θα προσθέτουμε έξι νέα υποβρύχια τύπου στο ναυτικό μας μέχρι το 2027», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ότι στο πλαίσιο του έργου υποβρυχίου νέου τύπου της χώρας, στοχεύουν να παραδώσουν το πρώτο υποβρύχιο, που ονομάζεται Pirireis, στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων φέτος.

Είπε ότι σχεδόν 30 τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν στο έργο.

«Ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO» ισχυρίστηκε.

«Στοχοποιηθήκαμε λόγω των νόμιμων διασυνοριακών επιχειρήσεων μας εναντίον τρομοκρατών που στοχεύουν τις ζωές, τις περιουσίες και την ελευθερία του λαού μας.

»Ακόμη και όταν πολεμούσαμε σώμα με σώμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ήμασταν αντικείμενο αδιανόητων κατηγοριών και συκοφαντιών» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της “ειρηνευτικής επιχείρησης” (σ.σ. “Αττίλας”) στην Κύπρο» πρόσθεσε.

Μιλώντας επίσης για τις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θέλει να δει συγκεκριμένα βήματα και όχι διπλωματικές δηλώσεις για την ασφάλειά της.

«Δεν μπορούμε να παραμερίσουμε τις τρέχουσες κυρώσεις της Σουηδίας στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα