Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Συρίας προς ΝΑΤΟ: Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς του Ερντογάν συμμάχου των τζιχαντιστών

Κούρδοι Συρίας προς ΝΑΤΟ: Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς του Ερντογάν συμμάχου των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φινλανδία,

Έκκληση στην ηγεσία του ΝΑΤΟ να μην υποκύψει στον εκβιασμό του Τούρκου προέδρου Ερντογάν απευθύνουν οι Κούρδοι της Συρίας, με αφορμή τις απειλές της Άγκυρας ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

«Γονατίζοντας μπροστά στον Ερντογάν, θα τορπιλίσετε τις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη Συρία», δήλωσε ο Χαλέντ Νταρβίς, εκπρόσωπος της ηγεσίας των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

«Μαζί με τους τζιχαντιστές συμμάχους τους, το τουρκικό καθεστώς ήδη καταλαμβάνει πολλά μέρη στη Συρία και βομβαρδίζει συχνά τις πόλεις μας», πρόσθεσε ο Νταρβίς, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Εάν η Δύση υποχωρήσει τώρα και μειώσει την ανθρωπιστική βοήθεια στις Κουρδικές περιοχές της Συρίας, θα ισοδυναμούσε με συνθηκολόγηση, υποστήριξε ο Νταρβίς.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να μην υποκύψει στην πολιτική της Τουρκίας, η οποία στοχεύει να ελέγξει το ΝΑΤΟ και να βλάψει τους λαούς της περιοχής», πρόσθεσε ο Κούρδος ηγέτης.

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel κατηγορεί μάλιστα την Τουρκία ότι «εκμεταλλεύεται την κρίση στην Ουκρανία για να παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο, με την πολεμική αεροπορία της Αγκυρας να πραγματοποιεί υπερπτήσεις κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η Ελλάδα υπέβαλε επίσημα καταγγελία στο ΝΑΤΟ την περασμένη Παρασκευή για παραβίαση του εναέριου χώρου της από τα τουρκικά αεροσκάφη.

Σχετικά άρθρα