Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oργή Μασκ για το «κόψιμο» της Tesla: «Είναι μια απάτη»

Oργή Μασκ για το «κόψιμο» της Tesla: «Είναι μια απάτη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλον Μασκ,

Εκτός της κατάταξης του S&P 500 ESG Index βρέθηκε η Tesla, με τον Έλον Μασκ, να…ξεχειλίζει από οργή.

Η Tesla «κόπηκε», σύμφωνα με το Reuters, λόγω ζητημάτων που συνδέονται με φυλετικές διακρίσεις, αλλά και ατυχήματα σε οχήματά της με αυτόματο πιλότο.

Άλλος παράγοντας που συνέβαλε στην απομάκρυνσή του από τον δείκτη αφορούσε την έλλειψη στοιχείων της Tesla σχετικά με τη στρατηγική χαμηλών εκπομπών άνθρακα δήλωσε σε συνέντευξή της η Margaret Dorn, επικεφαλής των δεικτών ESG της S&P Dow Jones Indices για τη Βόρεια Αμερική.

Παρόλο που τα προϊόντα της Tesla, υποτίθεται ότι συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών για την υπερθέρμανση των πλανητών, είπε η Dorn, η έλλειψη γνωστοποιήσεων σε σχέση με άλλες εταιρείες του κλάδου εγείρουν ανησυχίες για τους επενδυτές που θέλουν να κρίνουν την εταιρεία βάσει περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι της Tesla δεν απάντησαν αμέσως σε σχετική ερώτηση του Reuters. Η εταιρεία είχε στο παρελθόν αποκαλέσει τις μεθοδολογίες ESG «θεμελιωδώς ελαττωματικές».

Έξαλλος ο Μασκ, έγραψε στο Twitter : «Η Exxon βαθμολογείται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων στον κόσμο για θέματα ESG από τον S&P 500, ενώ η Tesla δεν μπήκε στη λίστα! Το ESG είναι μια απάτη. Έχει γίνει όπλο στα χέρια ψεύτικων πολεμιστών κοινωνικής δικαιοσύνης»

Η υιοθέτηση των κριτηρίων ESG, στην επιλογή επενδυτικών τοποθετήσεων αποτελεί διεθνώς μια ταχέως ανερχόμενη τάση. Τα κριτήρια αυτά είναι Περιβαλλοντικά (Environmental), Κοινωνικά (Social) και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Governance).

Στην ουσία το ESG αναφέρεται στους τρεις βασικούς παράγοντες μέτρησης των ηθικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων μιας επένδυσης σε μια εταιρεία ή επιχείρηση.

Σχετικά άρθρα