Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία- ΓΓ Φιλελευθέρων: «Η Τουρκία είναι η αχίλλειος πτέρνα του ΝΑΤΟ»

Γερμανία- ΓΓ Φιλελευθέρων: «Η Τουρκία είναι η αχίλλειος πτέρνα του ΝΑΤΟ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία,

Επικριτκή ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα των Φιλελευθέρων για την στάση της Τουρκίας να μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ .

Ο Μπιγιάν Ντιρ Σαράι δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa:

«Η Τουρκία είναι και θα παραμείνει η αχίλλειος πτέρνα του ΝΑΤΟ.Και στο παρελθόν, μέσα από μονομερείς ενέργειες και μοιραίες αποφάσεις, διακινδύνευσε τη φήμη και την ικανότητα του συνόλου της Συμμαχίας εξυπηρετώντας τη Ρωσία.» Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό «το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία ελευθερίας και δημοκρατίας. Χρειάζεται λοιπόν μια έξυπνη στρατηγική για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο δικτάτορα μέσα στους κόλπους της».

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο Μουσταφά Αϊντίν, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Καντίρ Χας, επισημαίνοντας: «Η Άγκυρα χάνει την αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ όταν πρόκειται για το PKK και το YPG, τα οποία θεωρεί υπαρξιακή απειλή».

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις πολλών γερμανικών μέσων, τα οποία επικαλούνται διπλωματικούς κύκλους, το μεγάλο «παζάρι» αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη με βασικό τουρκικό αίτημα αμερικανικά F-16, από την αγορά των οποίων η Τουρκία είχε αποκλειστεί εξαιτίας της αμφιλεγόμενης επένδυσης σε ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400.

Σχετικά άρθρα