Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμπραήμ Καλίν: Πρέπει να διατηρήσουμε λεπτή διπλωματική ισορροπία στον πόλεμο

Ιμπραήμ Καλίν: Πρέπει να διατηρήσουμε λεπτή διπλωματική ισορροπία στον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιμπραήμ Καλίν, Ουκρανία, Ρωσία, Τουρκία,

Η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει μια λεπτή διπλωματική ισορροπία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ώστε να παραμείνει σε θέση να βοηθήσει στη διευκόλυνση ενός ενδεχόμενου τερματισμού του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο κύριος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Καλίν, είπε ότι, ενώ η Άγκυρα έχει επικρίνει την εισβολή και τις ενέργειες της Μόσχας στο πεδίο της μάχης, δεν θα έκανε καλό να λάβει μια πιο τιμωρητική στάση κατά της Ρωσίας.

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και γειτονεύει με τις αντιμαχόμενες χώρες στη Μαύρη Θάλασσα, διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές και έχει αντιταχθεί στις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα.

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον πόλεμο από την αρχή», αλλά διατηρήσαμε τις επαφές με τη Μόσχα, είπε ο Καλίν το Σαββατοκύριακο.

«Χρειάζονται κάποιον -έναν έμπιστο συνεργάτη, διαπραγματευτή, μεσολαβητή, συντονιστή- κάποιον σε κάποια θέση για να μπορεί να μιλήσει στη ρωσική πλευρά καθώς και στην ουκρανική πλευρά.

»Μπορέσαμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση από την αρχή του πολέμου και νομίζω ότι είναι πραγματικά προς το κοινό συμφέρον όλων να διατηρήσουν όλοι μια ισορροπημένη θέση», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα