Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΑΤΟ: Αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας

ΝΑΤΟ: Αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σουηδία, Τουρκία, Φινλανδία,

Πεπεισμένος ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν με «εποικοδομητικό τρόπο» ένα ενδεχόμενο αίτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Μίρτσεα Τζεοάνα, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές ανησυχίες, δήλωσε: «Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και εξέφρασε ανησυχίες που αντιμετωπίζονται μεταξύ φίλων και συμμάχων.

»Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι χώρες αυτές αποφασίσουν να επιδιώξουν ένταξη στο NATO, θα μπορέσουμε να τις υποδεχθούμε, να βρούμε όλες τις συνθήκες για να επιτευχθεί συναίνεση».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ είπε ότι η Γερμανία έχει προετοιμάσει τα πάντα για μια γρήγορη επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές ανησυχίες, ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας είπε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Φινλανδίας και Σουηδίας σχετικά με τις ανησυχίες της σχετικά με την επιθυμία των δύο τελευταίων εθνών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι στον σωστό δρόμο μετά τη συνάντηση και των τριών.

«Οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα για να δείξουμε αλληλεγγύη και να μιλήσουμε με μία φωνή», είπε χαρακτηριστικά ο Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν.

Ο Ρουμάνος ομόλογός του Μπογκντάν Αουρέσκου δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μην χαθεί η δυναμική στην προώθηση της διαδικασίας ένταξης των δύο κρατών για να σταλεί ένα μήνυμα στη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα