Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύσκολη εκλογική πρόκληση για τον Σολτς – Κάλπες στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία

Δύσκολη εκλογική πρόκληση για τον Σολτς – Κάλπες στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Γερμανία, Εκλογές, Όλαφ Σολτς,

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιμετωπίζει άλλη μια δύσκολη εκλογική δοκιμασία την Κυριακή, με τις δημοσκοπήσεις να υποδηλώνουν ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του μπορεί να υποστεί και δεύτερη ατυχία, μέσα σε μια εβδομάδα, σε περιφερειακές εκλογές.

Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις εκλογές στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στις οποίες αναμένεται να αναμετρηθούν στήθος με στήθος οι κυβερνώντες συντηρητικοί του κρατιδίου με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Περίπου 13,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, μια βαριά βιομηχανοποιημένη δυτική περιοχή που κάποτε ήταν το προπύργιο του SPD, αλλά διοικείται από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση από τις πιο πρόσφατες εκλογές του 2017.

Ο Σολτς απάντησε στην κριτική για τις πολιτικές του στην Ουκρανία εγκρίνοντας την παράδοση ορισμένων βαρέων όπλων και αναλαμβάνοντας έναν πιο «ορατό» ρόλο στη διεθνή σκηνή. Η κυβέρνησή του έχει επίσης υποστηρίξει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και άνθρακα.

Αναμένεται να παρακολουθήσει με προσοχή την εκλογική αυτή αναμέτρηση, μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα του στις εκλογές που διεξήχθησαν σε άλλο κρατίδιο της Γερμανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) ηγούνται τώρα ενός συνασπισμού μαζί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ωστόσο οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Χέντρικ Βιστ αντιμετωπίζει σκληρή πρόκληση από το SPD, του οποίου ηγείται ο Τόμας Κουτσάτι, που ακολουθεί στις δημοσκοπήσεις με μόλις δύο με τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

«Η αναμέτρηση είναι πραγματικά στήθος με στήθος», δήλωσε ο Κουτσάτι, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να δείχνουν το προβάδισμα του CDU να συμπίπτει με το περιθώριο σφάλματος.

Επίσης, το δημόσιο δίκτυο ZDF εκτίμησε πρόσφατα το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων σε 34%.

Ακόμη και αν το SPD έρθει δεύτερο, ο Κουτσάτι έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Πράσινους και το FDP.

Λόγω της πτώσης της υποστήριξης προς το FDP, ο Βιστ θα έπρεπε να πείσει τους Πράσινους να συμμετάσχουν κυβέρνηση συνασπισμού, ώστε να μπορέσει να παραμείνει περιφερειακός πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα