Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Φινλανδίας: Ο Ερντογάν δεν θα μας χαλάσει τα σχέδια

Πρόεδρος Φινλανδίας: Ο Ερντογάν δεν θα μας χαλάσει τα σχέδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία, Φινλανδία,

Την αντίθεσή του στα σχέδια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πώς βλέπει όμως τις δηλώσεις Ερντογάν ο πρόεδρος της Φινλανδίας; Ο Σάουλι Νιινίστο εκτιμά ότι η ένσταση της Τουρκίας δεν θα εκτροχιάσει την αίτηση της χώρας του, εφόσον μάλιστα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ.

«Δεν θα υπέθετα καθόλου ότι αυτό θα σήμαινε ότι η Τουρκία θα εκτροχιάσει τα πράγματα», είπε ο Νιινίστο σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στο φινλανδικό YLE TV1 το Σάββατο.

«Μέχρι τώρα, το μήνυμα της Τουρκίας προς εμάς ήταν εντελώς το αντίθετο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε συζήτηση, καθώς οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν αντιδράσει».

Η Τουρκία έχει εκφράσει εδώ και καιρό παράπονα για ανεπαρκή συνεργασία από το ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους συμμάχους στον αγώνα της με το PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Νιινίστο, ο οποίος την Παρασκευή μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τη Σουηδή πρωθυπουργό Μαγκνταλένα Άντερσον, είπε ότι τα σχόλια του Ερντογάν φάνηκε να έχουν αιφνιδιάσει τον Μπάιντεν. Η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη του κόσμου ζήτησε αργότερα από την Τουρκία να διευκρινίσει τα σχόλιά της, είπε ο Φινλανδός ηγέτης.

Σχετικά άρθρα