Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμμαχος Πούτιν απειλεί τη Φινλανδία: «Μπορεί να εξαφανιστεί σε δέκα δευτερόλεπτα»

Σύμμαχος Πούτιν απειλεί τη Φινλανδία: «Μπορεί να εξαφανιστεί σε δέκα δευτερόλεπτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία, Φινλανδία,

Κοινοβουλευτικός αξιωματούχος και στενός σύμμαχος του Πούτιν απείλησε ανοιχτά με εκτόξευση πυρηνικών όπλων τόσο τη Βρετανία όσο και τη Φινλανδία, εφόσον η τελευταία αποφασίσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Φινλανδία , που ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ , μπορεί να εξαφανιστεί σε δέκα δευτερόλεπτα, καυχήθηκε με ανατριχιαστικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Αλεξέι Ζουράβλιοφ.

Οι άγριες απειλές του Ζουραβλιόφ αντικατοπτρίζουν τόσο την απογοήτευση για την παραπαίουσα εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία – όσο και την οργή της Μόσχας για την προσπάθεια της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η είδηση ​​ήρθε καθώς η Ρωσία διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Φινλανδία σήμερα το πρωί. Η σκανδιναβική χώρα εισάγει το 10% της ηλεκτρικής της ενέργειας από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πολιτικός είπε: «Εάν η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί σε αυτό το μπλοκ, τότε ο στόχος μας είναι απολύτως νόμιμος – να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη αυτού του κράτους. Αυτό είναι λογικό.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν το κράτος μας, ωραία: εδώ είναι ο πύραυλος Sarmat [Satan-2] για εσάς και θα γίνετε πυρηνική στάχτη εάν πιστεύετε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να υπάρχει.

Το νέο «μεγάλο θηρίο» υπερηχητικό Sarmat της Ρωσίας είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος 208 τόνων 15.880 mph.

«Και η Φινλανδία λέει ότι είναι ένα με τις ΗΠΑ. Λοιπόν, μπείτε στη σειρά.

«Οι Φινλανδοί γενικά θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στη Ρωσία για την ύπαρξη του κράτους τους, για το γεγονός ότι η Φινλανδία υπάρχει ως χώρα».

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα επαναφέρει τώρα τα πυρηνικά όπλα στα σύνορά της με τη Φινλανδία, είπε: «Γιατί; Δεν χρειάζεται.

«Μπορούμε να χτυπήσουμε με ένα Sarmat από τη Σιβηρία, ακόμα και να φτάσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Και αν χτυπήσουμε από το Καλίνινγκραντ… ο χρόνος επίτευξης του υπερηχητικού είναι 200 ​​δευτερόλεπτα – οπότε προχωρήστε, παιδιά…

«Στα σύνορα της Φινλανδίας δεν θα έχουμε στρατηγικά όπλα, αλλά κλάσης Kinzhal, που μπορούν να φτάσουν στη Φινλανδία σε 20 δευτερόλεπτα ή ακόμα και σε 10 δευτερόλεπτα».

Είπε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει μαζικά τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη δυτική πλευρά της.

«Αυτό είναι φυσικό. Αν μέχρι στιγμής δεν είχαμε προβλέψει πιθανές εχθροπραξίες από την πλευρά της Φινλανδίας, τότε τώρα είναι πολύ πιθανές.

«Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, χωρίς αμφιβολία».

Υποστήριξε ότι η Φινλανδία υποκινείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

«Οι Φινλανδοί δεν έχουν τίποτα να μοιραστούν μαζί μας. Λαμβάνουν περισσότερο από το 90% φυσικό αέριο, ξυλεία και πολλά άλλα από εμάς.

«Ποιος χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να πολεμήσει; Οι Φινλανδοί; Δεν φοβούνται ότι η Ρωσία τους επιτίθεται. «Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα τους αναγκάσουν να το κάνουν.

«Όπως ανάγκασαν την Ουκρανία να το κάνει, προσπαθούν να αναγκάσουν την Πολωνία και τη Ρουμανία. Και, όπως δείχνει η πρακτική, τα καταφέρνουν.

«Είναι αδύνατο να πούμε ότι η Φινλανδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα συμπεριφερθεί απέναντί ​​μας όπως πριν – αυτό δεν θα συμβεί. Οι Αμερικανοί θα τους υποκινήσουν σε προκλήσεις.

«Αντέχουμε για πολύ καιρό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα ».

Αντικατοπτρίζοντας την άποψη των σκληροπυρηνικών γύρω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. «Απλώς όχι στην επικράτειά τους.

«Θα προσπαθήσουν να μην οδηγήσουν σε πυρηνικά χτυπήματα, αλλά θα προσπαθήσουν να παρασύρουν ολόκληρη την Ευρώπη σε σύγκρουση με τη Ρωσία, να πυροδοτήσουν την κατάσταση στην Ασία [και] να βάλουν φωτιά σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.

«Για αυτούς αυτή θα είναι μια πολύ καλή διέξοδος από την εσωτερική οικονομική κρίση.

«Θα μπορούν να αποδώσουν όλα τα προβλήματά τους στον πόλεμο, όπως έκαναν ήδη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Βγήκαν από την κρίση τους μόνο χάρη στον πόλεμο στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος κίνδυνος: ποιος εγγυάται ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι δεν θα πετάξουν; Δεν το εγγυώμαι αυτό».

Ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Ura εάν η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει πρώτη με πυρηνικά όπλα, απάντησε: «Σίγουρα».

Ερωτηθείς υπό ποιες συνθήκες, απάντησε ότι αυτό θα συνέβαινε εάν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας.

Η Φινλανδία και η Σουηδία τώρα «εντάσσονταν σε μια Συμμαχία που θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θέλουμε να τους καταστρέψουμε ως απάντηση».

Υποστήριξε ότι η Αγία Πετρούπολη -η γενέτειρα του Πούτιν- θα μπορούσε να είναι ο πρώτος στόχος του ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.

«Αυτός είναι ο κύριος στόχος [προς αυτήν την κατεύθυνση]. Αυτό είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία», είπε.

«Αν οι Φινλανδοί θέλουν να καταστρέψουν ένα συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού μας, εάν χτυπήσουν την Αγία Πετρούπολη, αυτό απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη τη Φινλανδία ως κράτος».

Σχετικά άρθρα