Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί για πυρηνικό πόλεμο ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί για πυρηνικό πόλεμο ΝΑΤΟ και Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ουκρανία, Ρωσία,

Στον απόηχο της είδησης ότι η ηγεσία της Φινλανδίας τάσσεται υπέρ της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, με την Σουηδία να αναμένεται να ακολουθήσει, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σταθερός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέρθηκε εκ νέου σε «πόλεμο δια αντιπροσώπου» της Ρωσίας με τη Δύση, προειδοποιώντας ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να καταλήξει σε ανοιχτή σύγκρουση και τελικά σε πυρηνικό πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο Μεντβέντεφ έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram:

«Στο πλαίσιο του πολέμου δια αντιπροσώπου που εξαπέλυσαν οι δυτικές χώρες στη Ρωσία, θέλω να διατυπώσω για άλλη μια φορά πολύ ξεκάθαρα πράγματα που είναι ήδη τόσο προφανή σε όλους τους λογικούς ανθρώπους.

»1. Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ, η εκπαίδευση των στρατευμάτων της να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, η αποστολή μισθοφόρων και η διεξαγωγή ασκήσεων από τις χώρες της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα άμεσης και ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας αντί του ”πολέμου τους δια αντιπροσώπου”.

»2. Μια τέτοια σύγκρουση έχει πάντα τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε πλήρη πυρηνικό πόλεμο.

»3. Αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους».

Η ανάρτηση του Μεντβέντεφ ολοκληρώνει προτρέποντας τη Δύση: «μη λες ψέματα στον εαυτό σου και στους άλλους» και «μην πνίγεσαι από το σάλιο σου στους παροξυσμούς της ρωσοφοβίας!».

Σχετικά άρθρα