Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φεύγουν οι γερμανικές εταιρίες από την Αφρική λόγω Έμπολα

Φεύγουν οι γερμανικές εταιρίες από την Αφρική λόγω Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Γερμανία, Έμπολα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε,

Εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, όλες οι γερμανικές εταιρίες που εκτελούν ενεργειακά έργα και έργα υποδομής σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και φεύγουν από την περιοχή.

Ο επικεφαλής του γερμανο-αφρικανικού επιχειρηματικού επιμελητηρίου, Στέφαν Λιέμπινγκ, μιλώντας στο Βερολίνο, ανέφερε ότι έργα που πραγματοποιούνται σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική θα συνεχίσουν. Είπε, όμως, ότι ο πανικός που έχει προκληθεί από τον Έμπολα μπορεί να πλήξει την εικόνα της Αφρικής ως ελκυστική περιοχή για επιχειρήσεις.

“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου για μια ακόμη φορά η Αφρική μετατρέπεται σε μια ήπειρο κρίσης, εκεί όπου η ασθένεια είναι διαδεδομένη”, συμπλήρωσε.

Η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία ήταν 2 από τις χώρες της ηπείρου με την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα, η επιδημία Έμπολα, όμως, αναμένεται ότι θα τις συρρικνώσει.

Ο Λίεμπινγκ είπε επίσης ότι το επιμελητήριο ψάχνει τρόπους να βοηθήσει στον έλεγχο της επιδημίας στη δυτική Αφρική, χρηματοδοτώντας την έρευνα κατά του ιού, αλλά και παραδίδοντας ιατρικό εξοπλισμό.

Σχετικά άρθρα