Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Δέκα μονάδες μπροστά ο Ερντογάν – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Τουρκία: Δέκα μονάδες μπροστά ο Ερντογάν – Τι δείχνει δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η Τουρκία έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, σε δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, φαίνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τεράστιο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος συγκεντρώνει ένα ποσοστό που φτάνει στο 40,1% με τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου να ακολουθεί στο 30.2%.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής, πρόκειται για επιτυχία του Τούρκου προέδρου, όταν, μάλιστα, η οικονομία της Τουρκίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ο ηγέτης των Κούρδων, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος είναι φυλακισμένος, συγκεντρώνει μόλις 15, 2% στη δημοσκόπηση, οπότε «τα πράγματα δεν είναι καλά για την αντιπολίτευση», σύμφωνα με τον ανταποκριτή.

Οι επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι τόσο δύσκολες- όπως κάποιοι είχαν φανταστεί – για τον Τούρκο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, ένα στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος είναι οι Κούρδοι, αλλά και οι αναποφάσιστοι.

«Αν και έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας, πιστεύω ότι οι Κούρδοι κατευθύνονται προς στην αντιπολίτευση, όμως, μην τελειώνουν κάποιοι τόσο γρήγορα τον Ερντογάν.

»Το κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές θα είναι στο ποιος τελικά θα είναι ο αντίπαλος απέναντι στον Ερντογάν»

«Έρχεται το 4ο γεωτρύπανο στην Τουρκία – γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου ανακοίνωσε χθες ότι έρχεται το 4ο γεωτρύπανο στην Τουρκία.

Μέχρι τον Ιούλιο θα γίνουν εργασίες επισκευής και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, δεν αποκλείεται να στηθεί και σκηνικό έντασης από τον Τούρκο πρόεδρο, διότι τα τουρκικά πλοία έχουν αποσυρθεί εδώ και πολλούς μήνες από την Ανατολική Μεσόγειο κι «όταν αρχίζουν τέτοιου είδους διαρροές χρειάζεται μια προσοχή».

Σχετικά άρθρα