Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να «σπάσει» την πολιορκία της Μαριούπολης

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να «σπάσει» την πολιορκία της Μαριούπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να «σπάσει» την πολιορκία της Μαριούπολης αυτή τη στιγμή, τόνισε την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Εάν υπήρχε τουλάχιστον μια ευκαιρία για να σπάσουμε την πολιορκία της Μαριούπολης, η ηγεσία της χώρας θα την χρησιμοποιούσε» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα βαριά όπλα για να σταματήσει την πολιορκία της Μαριούπολης και να απελευθερώσει την πόλη.

Μιλώντας στη βουλή της Μάλτας, σημείωσε ότι οι Ουκρανοί υπερασπιστές «συνεχίζουν ακόμη την αντίστασή τους στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιούμε όλα τα πιθανά διπλωματικά μέσα για να τους σώσουμε, αλλά η Ρωσία δεν επιτρέπει καμία από τις προτεινόμενες επιλογές».

Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τουλάχιστον χίλιοι» Ουκρανοί μαχητές, μεταξύ των οποίων «εκατοντάδες τραυματίες», εξακολουθούν να βρίσκονται στη χαλυβουργία Αζοφστάλ που πολιορκείται από τα ρωσικά στρατεύματα στη Μαριούπολη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξήρε αργά το βράδυ χθες Τρίτη την «υπεράνθρωπη δύναμη» των ουκρανών στρατιωτικών, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους υπερασπιστές μας, που αντιστέκονται και δείχνουν αληθινά υπεράνθρωπη δύναμη για να διώξουν τον στρατό των εισβολέων», είπε ο αρχηγός του κράτους, επισημαίνοντας πως η χώρα του πολεμάει εναντίον αυτού που «κάποτε» θεωρείτο ο «δεύτερος ισχυρότερος στρατός στον κόσμο».

Σχετικά άρθρα