Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: «Η Δύση ας εξηγήσει στον πληθυσμό της γιατί θα πρέπει να γίνει φτωχότερος»

Λαβρόφ: «Η Δύση ας εξηγήσει στον πληθυσμό της γιατί θα πρέπει να γίνει φτωχότερος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη πως η Μόσχα δεν θέλει πόλεμο στην Ευρώπη, όμως οι δυτικές χώρες θέλουν να δουν την Ρωσία να ηττάται στη στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία.

«Αν ανησυχείτε για την προοπτική ενός πολέμου στην Ευρώπη – δεν το θέλουμε αυτό καθόλου», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που έδωσε στο Μουσκάτ, έπειτα από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν.

«Όμως σας εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι η Δύση είναι αυτή που διαρκώς και επιμόνως λέει πως σ’ αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητο να ηττηθεί η Ρωσία.

»Βγάλτε τα συμπεράσματά σας», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης πως η Ρωσία έχει αρκετούς αγοραστές για τους ενεργειακούς πόρους της πέραν των δυτικών χωρών.

«Η Δύση ας πληρώσει περισσότερα απ’ ό,τι πλήρωνε στη Ρωσική Ομοσπονδία και ας εξηγήσει στον πληθυσμό της γιατί θα πρέπει να γίνει φτωχότερος», δήλωσε ο Λαβρόφ από το Μουσκάτ.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν έναν «πόλεμο δια πληρεξουσίων» εναντίον της Ρωσίας, αφού η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα πακέτο βοήθειας 40 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, και τόνισε πως η αμερικανική οικονομία θα υποφέρει.

Ο Μεντβέντεφ έγραψε στη εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες, Τρίτη, από την αμερικανική βουλή αποτελεί προσπάθεια «να υποστεί η χώρα μας μια σοβαρή ήττα και να περιοριστεί η οικονομική ανάπτυξη και η πολιτική επιρροή της στον κόσμο».

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε: «Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το τυπογραφικό πιεστήριο, μέσω του οποίου η Αμερική διαρκώς αυξάνει το ήδη διογκωμένο κυβερνητικό χρέος της, θα σπάσει πιο γρήγορα».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας αφότου παραιτήθηκε από πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 2020, έριξε την ευθύνη για τις «παράλογες» τιμές των καυσίμων και των τροφίμων στις ΗΠΑ σ’ αυτό που αποκάλεσε «ρωσοφοβικές Αρχές» της Αμερικής.

Επίσης στο Telegram, ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποιεί το πακέτο της βοήθειας για να «χρεώσει» την Ουκρανία και να οικειοποιηθεί τα αποθέματα σιτηρών αυτής της χώρας αντί πληρωμής.

«Η Ουάσινγκτον θέλει έναν Γολοντομόρ στην Ουκρανία», έγραψε ο Βολόντιν, αναφερόμενος στο Μεγάλο Λιμό των ετών του 1930 που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εκατομμύρια Ουκρανούς.

Σχετικά άρθρα