Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί βύθισαν το «σκάφος παρέλασης» του Βλαντιμίρ Πούτιν

Οι Ουκρανοί βύθισαν το «σκάφος παρέλασης» του Βλαντιμίρ Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Ουκρανία, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος,

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι μπορεί να κατέστρεψε το ειδικό «σκάφος παρέλασης» του Βλαντιμίρ Πούτιν το οποίο χρησιμοποιεί για να επιθεωρήσει τους ναυτικούς του στόλους.

Δραματικά πλάνα δείχνουν ένα λευκό περιπολικό σκάφος κατηγορίας Raptor να εξαφανίζεται από βόμβα καθοδηγούμενη από λέιζερ που έπεσε από drone που λειτουργεί από την Ουκρανία κοντά στο Snake Island (Φιδονήσι) στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος ηγέτης έχει χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο σκάφος με την ονομασία 001 για επιθεωρήσεις στόλου στη Σεβαστούπολη και την Αγία Πετρούπολη.

Χρησιμοποιεί επίσης το περιπολικό για να εκφωνήσει ομιλίες και να πραγματοποιήσει στρατιωτικές παρελάσεις.

Η βύθιση του περιπολικού σκάφους του Ρώσου ηγέτη έρχεται καθώς δύο άλλα Raptors μήκους 55 ποδιών χτυπήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε παρόμοιες επιθέσεις.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν επίσης ένα αποβατικό σκάφος κλάσης Serna με ένα σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Tor που ήταν ύποπτο ότι στόχευε το Φιδονήσι, περίπου 80 μίλια νότια της Οδησσού.

Σχετικά άρθρα