Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλίνα Καμπάεβα: Κυρώσεις στην ερωμένη του Πούτιν σχεδιάζει να επιβάλει η ΕΕ

Αλίνα Καμπάεβα: Κυρώσεις στην ερωμένη του Πούτιν σχεδιάζει να επιβάλει η ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλίνα Καμπάεβα, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις στην Αλίνα Καμπάεβα, η οποία φημολογείται εδώ και καιρό ότι είναι η σύντροφος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις βάζουν επίσης στο στόχαστρο τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο.

Ο Κύριλλος αποτελεί μακροχρόνιο σύμμαχο του Κρεμλίνου και έχει δώσει την ευλογία του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Καμπάεβα και ο Κύριλλος είναι δύο από τους δεκάδες ανθρώπους που θα αντιμετωπίσουν ταξιδιωτική απαγόρευση στην ΕΕ και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο νέων περιορισμών που συζητούνται από τα κράτη μέλη.

Έρχονται να προστεθούν σε πάνω από 1.000 ισχυρούς Ρώσους που βρίσκονται ήδη στη λίστα κυρώσεων.

Τα νέα ονόματα πρέπει ακόμη να εγκριθούν από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στον βρετανικό Guardian, το όνομα της Καμπάεβα έχει εμφανιστεί στο προσχέδιο της λίστας των κυρώσεων, γεγονός που αναφέρθηκε πρώτη φορά από το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται σχετικό έγγραφο, η Καμπάεβα περιγράφεται ως «στενά συνδεδεμένη με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Η Καμπάεβα κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 για τη ρυθμική γυμναστική και ήταν επίσης σημαιοφόρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014.

Ήταν βουλευτής για έξι χρόνια εκπροσωπώντας το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν και συνέχισε να διευθύνει μια μεγάλη ομάδα μέσων ενημέρωσης υπέρ του Κρεμλίνου , παρά την προφανή έλλειψη εμπειρίας στη διαχείριση μέσων.

Το 2008, εφημερίδα της Μόσχας ανέφερε ότι ο Πούτιν είχε χωρίσει κρυφά τη γυναίκα του και σχεδίαζε να παντρευτεί την Καμπάεβα.

Το Κρεμλίνο διέψευσε κατηγορηματικά την ιστορία και η εφημερίδα έκλεισε αμέσως μετά, σημειώνει ο Guardian.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τον χωρισμό του το 2013, μετά από 30 χρόνια γάμου.

Το όνομα της Καμπάεβα είχε πέσει και στο τραπέζι των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η αμερικανική κυβέρνηση ανέστειλε την επιβολή κυρώσεων στην Καμπάεβα λόγω ανησυχιών ότι ο Πούτιν θα το θεωρούσε προσωπική επίθεση.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά την αναφορά, επιμένοντας ότι κανείς δεν είναι ασφαλής από κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις στα ενήλικα παιδιά του Πούτιν, τη Μαρία Βορόντσοβα και την Κατερίνα Τιχόνοβα.

Σχετικά άρθρα