Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανική αντεπίθεση ανατολικά του Χάρκοβο ώθησε τους Ρώσους

Ουκρανική αντεπίθεση ανατολικά του Χάρκοβο ώθησε τους Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Χάρκοβο,

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν μια αντεπίθεση που πιθανότατα ώθησε τις ρωσικές δυνάμεις σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης του Χάρκοβο, αναφέρει ανάλυση του Ινστιτούτου για την Μελέτη του Πολέμου.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας αναφέρθηκε στην ουκρανική επιχείρηση, η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο από ουκρανικές όσο από ρωσικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ουκρανικά στρατεύματα πήραν τον έλεγχο του Σταρβι Σαλτιβ στις 2 Μαΐου.

Η συγκεκριμένη ουκρανική αντεπίθεση θεωρείται απίθανο να επηρεάσει τις ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας με το Ιζιούμ, καθώς οι Ρώσοι δεν βασίζονται στο Χάρκοβο για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους στο Ιζιούμ- αλλά χρησιμοποιούν διαδρομές πιο ανατολικά και πολύ πέρα ​​από τα περισσότερα όρια προέλασης της πρόσφατης ουκρανικής αντεπίθεσης.

Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι θα έχει αντίκτυπο στο πεδίο, καθώς -εξηγούν οι αναλυτές- θα μπορούσε να ανατρέψει τις ρωσικές θέσεις βορειοανατολικά του Χάρκοβο και θα μπορούσε να θέσει τις προϋποθέσεις για μια ευρύτερη επιχείρηση για την εκδίωξη των Ρώσων από τις περισσότερες θέσεις τους γύρω από την πόλη.

Αυτή η πιθανότητα μπορεί να δημιουργήσει με τη σειρά της ένα δίλημμα για τους Ρώσους: αν θα ενισχύσουν τις θέσεις τους κοντά στο Χάρκοβο για να αποτρέψουν μια ευρύτερη ουκρανική επιχείρηση ή θα διακινδυνεύσουν να χάσουν τις περισσότερες, ή και όλες τις θέσεις τους, στο εύρος της επίθεσης στην πόλη.

Σχετικά άρθρα