Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Πατριάρχη Κύριλλο που «ευλογεί» την αίρεση «Ρωσικός Κόσμος»

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στον Πατριάρχη Κύριλλο που «ευλογεί» την αίρεση «Ρωσικός Κόσμος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας Φραγκίσκος, Πατριαρχείο Μόσχας, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία - Πατριαρχείο Μόσχας - Πατριαρχείο Ρωσίας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Οι κυρώσεις φέρεται να στοχεύουν επίσης τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επιβολή κυρώσεων στον αρχηγό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο, στο τελευταίο κύμα οικονομικών μέτρων κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνει επίσης σταδιακή απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου», αναφέρεται σε έγγραφο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πατριάρχης Κύριλλος έχει υποστηρίξει δημόσια τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, προκαλώντας έτσι εκνευρισμό σε τμήματα των ορθόδοξων εκκλησιών.

Έχει επίσης καλέσει τους Ρώσους να στηρίξουν την κυβέρνησή τους στον αγώνα της να «απωθήσει εχθρούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς».

Ο Κύριλλος έχει υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι ο Θεός είναι στο πλευρό της Ρωσίας.

Από πολλές απόψεις, η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε ιερό πόλεμο για τη Ρωσία, σχολιάζει το Foreign Policy, εξηγώντας ότι οι γεωπολιτικές του φιλοδοξίες της Ρωσίας είναι στενά συνυφασμένες με την πίστη.

«Όπως και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Πούτιν έχει πλέξει τον εθνικισμό, την πίστη, τις συντηρητικές αξίες και την αποκατάσταση του Russky mir («Ρωσικός Κόσμος»).

»Και έχει επιστρατεύσει τον Κύριλλο ως αβανταδόρο του, ο οποίος συμμερίζεται τις ομοφοβικές του απόψεις», αναφέρει.

Τον ρόλο του Κύριλλου στον πόλεμο της Ουκρανίας έχει σχολιάσει επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Δεν μπορεί να γίνει θυσία στο βωμό του Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Σχετικά άρθρα