Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούρσουλα: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ούρσουλα: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ουκρανία, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Πετρέλαιο, Ρωσία,

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταδίδει η «Ναυτεμπορική».

Οι κυρώσεις αφορούν και τη ρωσική τράπεζα Sberbank, καθώς και δύο άλλες τράπεζες και τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς που μεταδίδουν παραπληροφόρηση για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι τρεις τράπεζες δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να χρησιμοποιούν το διεθνές σύστημα χρηματοοικονομικής επικοινωνίας Swift.

Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις και σε φυσικά πρόσωπα και υψηλά ιστάμενους του ρωσικού στρατού «που διέπραξαν εγκλήματα στην σφαγή στην Μπούτσα.

»Γνωρίζουμε ποιοι είστε και δεν θα ξεφύγετε», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Το μέλλον της ΕΕ εξαρτάται και από την Ουκρανία», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν και υποστήριξε ότι με τις κυρώσεις αυτές «μεγιστοποιούμε την πίεση στον πρόεδρο Πούτιν».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα είναι εύκολη.

Η απεξάρτηση θα είναι σταδιακή μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών, καθώς θέλουμε «τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο αυτής της απόφασης».

Σχετικά άρθρα