Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαριούπολη: Νέες επιθέσεις στο «Azovstal» – Βομβαρδίζεται με όλα τα είδη όπλων

Μαριούπολη: Νέες επιθέσεις στο «Azovstal» – Βομβαρδίζεται με όλα τα είδη όπλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία,

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο εργοστάσιο «Azovstal» στη Μαριούπολη, μετά την απομάκρυνση μιας ομάδας περίπου 100 αμάχων χθες.

Παρά τις επιθέσεις, ο ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός ελπίζουν να επιβλέψουν περισσότερες επιχειρήσεις απομάκρυνσης αμάχων το πρωί της Τρίτης.

Στις τεράστιες εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας βρίσκονται περισσότεροι από 200 άμαχοι μαζί με τους στρατιωτικούς, δήλωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Μεταξύ τους βρίσκονται «δεκάδες παιδιά που εξακολουθούν να παραμένουν σε αποθήκες κάτω από το εργοστάσιο», δήλωσε τη Δευτέρα ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς Ντένις Σλέγκα.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το εργοστάσιο χάλυβα με «όλα τα είδη όπλων», πρόσθεσε.

Η πρώτη ομάδα που φυγαδεύτηκε από το εργοστάσιο αναμενόταν να φτάσει στη Ζαπορίζια που ελέγχεται από την Ουκρανία τη Δευτέρα, αλλά οι προσπάθειες διάσωσης σημείωσαν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στη Ζαπορίζια, Λόρα Μπίκερ, τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εκτοπισμένους πρέπει να κάνουν μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων κατά μήκος ενός δρόμου που πλέον είναι εν μέρει ερείπια.

Συνολικά 100.000 άμαχοι παραμένουν στην ουκρανική αυτή πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη νότια Ουκρανία, η οποία τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης.

Σχετικά άρθρα