Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάντης κακών ο Μπιλ Γκέιτς: Κίνδυνος για νέα πιο θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοϊού

Μάντης κακών ο Μπιλ Γκέιτς: Κίνδυνος για νέα πιο θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπιλ Γκέιτς,

«Υπάρχει ακόμα κίνδυνος αυτή η πανδημία να δημιουργήσει μια παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και ακόμη πιο θανατηφόρα», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Δεν είναι πιθανό, δεν θέλω να γίνω μια κινδυνολογική φωνή, όμως υπάρχει ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Microsoft.

Ο Γκέιτς προτείνει να συσταθεί μια διεθνής ομάδα ειδικών, διαφόρων ειδικοτήτων, από επιδημιολόγους έως διαμορφωτές ηλεκτρονικών μοντέλων, η οποία θα αναλάβει να παρακολουθεί και να εντοπίζει παγκόσμιες υγειονομικές απειλές και να συντονίσει την αντίδραση των κρατών.

Ξεκαθαρίζει δε, ότι η σημερινή χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μελλοντικές πανδημίες δεν είναι σοβαρή, και απαιτούνται μεγαλύτερες επενδύσεις.

«Ο ΠΟΥ έχει λιγότερα από 10 άτομα πλήρους απασχόλησης που εργάζονται για την ετοιμότητα στις επιδημίες», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι «ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι αποσπώνται από πολλές άλλες δραστηριότητες».

Σχετικά άρθρα