Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι προσπαθούν να ανασύρουν πυραύλους και απόρρητα έγγραφα από το βυθισμένο «Moskva»

Οι Ρώσοι προσπαθούν να ανασύρουν πυραύλους και απόρρητα έγγραφα από το βυθισμένο «Moskva»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Ναυάγια, Ουκρανία, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος,

Στο σημείο που βυθίστηκε η ρωσική ναυαρχίδα, καταδρομικό «Moskva», στον βόρειο Εύξεινο Πόντο, βρίσκεται το ρωσικό πλοίο «Kommuna» που προσπαθεί να ανασύρει στρατιωτικό εξοπλισμό, πυραύλους καθώς και έγγραφα τα οποία υπήρχαν στη ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου, όπως σημειώνει ουκρανικό δημοσίευμα, επικαλούμενο τη γερμανική Bild.

Επισημαίνεται ότι είναι απίθανο το ίδιο το καταδρομικό να ανασυρθεί από τα βάθη της θάλασσας, καθώς το ειδικό σκάφος διάσωσης «Kommuna» θεωρείται ένα από τα παλαιότερα ενεργά πολεμικά πλοία στο οπλοστάσιο του Ρωσικού Ναυτικού, καθελκύστηκε το 1912.

Οι Ρώσοι ελπίζουν να σώσουν τους αντιπλοϊκούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους με τους οποίους ήταν εξοπλισμένο το καταδρομικό «Moskva».

Θα γίνει επίσης προσπάθεια να ληφθούν απόρρητα έγγραφα και στρατιωτικός εξοπλισμός από το πλοίο.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία ξεκίνησε επιχειρήσεις έρευνας στον τόπο βύθισης του καταδρομικού «Moskva», το οποίο ναυάγησε έπειτα από πυραυλική επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, οι Ρώσοι κατάφεραν να σώσουν μόνο 58 άτομα από το καταδρομικό Moskva, ενώ το πλήρωμα ήταν 510 άτομα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστηρίζει ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο πλοίο ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς, άλλοι 27 αγνοούνται.

Σχετικά άρθρα