Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής ζητά τη διακοπή φυσικού αερίου και σε άλλες «μη φιλικές» χώρες

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής ζητά τη διακοπή φυσικού αερίου και σε άλλες «μη φιλικές» χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Βουλγαρία, Ενέργεια, Πολωνία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής δήλωσε την Τετάρτη ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom έλαβε τη σωστή απόφαση, όταν διέκοψε πλήρως τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, και πρόσθεσε πως η Μόσχα πρέπει να κάνει το ίδιο και με άλλες «μη φιλικές» χώρες.

«Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με άλλες χώρες που είναι μη φιλικές προς εμάς», έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η ρωσική Gazprom επιβεβαίωσε ότι διέκοψε όλες τις παραδόσεις φυσικού αερίου τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Πολωνία αφού και οι δύο χώρες αρνήθηκαν να αρχίσουν να πληρώνουν σε ρούβλια.

«Η Gazprom έχει αναστείλει πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Bulgargaz (Βουλγαρία) και την PGNiG (Πολωνία) λόγω απουσίας πληρωμών σε ρούβλια.

»Οι πληρωμές για το φυσικό αέριο που παρέχεται από την 1η Απριλίου πρέπει να γίνονται σε ρούβλια χρησιμοποιώντας τις νέες λεπτομέρειες πληρωμών, για τις οποίες οι αντισυμβαλλόμενοι ενημερώθηκαν έγκαιρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, που υπογραμμίζει ότι θα διατηρήσει «παγωμένες» τις προμήθειες έως ότου οι δύο χώρες συμφωνήσουν στο αίτημα της Μόσχας να πληρώσουν σε ρούβλια.

Σχετικά άρθρα