Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απελπισία στη Μαριούπολη – Χτυπιέται το Αζοφστάλ

Απελπισία στη Μαριούπολη – Χτυπιέται το Αζοφστάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Βλάντιμιρ Πούτιν, Μαριούπολη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ουκρανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί στο εργοστάσιο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη. Οι κάτοικοι δεν κρύβουν την απελπισία τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έχει «απελευθερωθεί» η πολιορκηθείσα Μαριούπολη στη νοτιοανατολική Ουκρανία και ότι δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που έρχεται σε αντίθεση με την εκδοχή που δίνει το Κίεβο για τις εξελίξεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται στο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξέι Αρέστοβιτς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε τηλεφωνικά στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ και κάλεσε τους μαχητές που βρίσκονται εκεί να καταθέσουν τα όπλα τους.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανησυχία για την τύχη των αμάχων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, το οποίο πολιορκεί ο ρωσικός στρατός.

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι «έτοιμα να κινητοποιήσουν πλήρως τους ανθρώπινους και υλικοτεχνικούς πόρους τους για να βοηθήσουν να σωθούν ζωές στη Μαριούπολη», υπογράμμισε ο Γκουτέρες.

Το Κίεβο διέψευσε δηλώσεις της Μόσχας, σύμφωνα με τις οποίες θα ίσχυε κατάπαυση πυρός τη Δευτέρα στο εργοστάσιο Αζοφστάλ με σκοπό την απομάκρυνση των αμάχων.

Σχετικά άρθρα