Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Σαρώνει ο Χριστοδουλίδης για επόμενος πρόεδρος της Κύπρου

Δημοσκόπηση: Σαρώνει ο Χριστοδουλίδης για επόμενος πρόεδρος της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αβέρωφ Νεοφύτου, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Κύπρος, Κύπρος Προεδρικές Εκλογές, Νίκος Χριστοδουλίδης,

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης έναντι του Αβέρωφ Νεοφύτου, παραμονές της εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του και ένα μήνα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, αποκαλύπτει ο συνάδελφος Ανδρέας Πιμπίσιης στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πρόσφατα και ολοκληρώθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό που ανέρχεται στο 35%, με δεύτερο τον Αβέρωφ Νεοφύτου 12% και τρίτο τον Νικόλα Παπαδόπουλο 8%.

Η τελευταία αυτή δημοσκόπηση έδειξε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρά την αποχώρηση του από το υπουργείο Εξωτερικών και παρά την απόφαση που έλαβε ο ΔΗΣΥ, αλλά και την ανοικτή στήριξη Νίκου Αναστασιάδη προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, καταφέρνει να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα από τον συναγερμικό πρόεδρο.

Σε τρεις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που είχε διενεργήσει η εταιρεία IMR ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά 32,2%, 36% και 37%.

Στις ίδιες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν 7,1%, 11% και 14%.

Λαμβανομένου υπόψη ότι, με τα σημερινά δεδομένα, οι Προεδρικές Εκλογές οδεύουν σε μια μάχη Χριστοδουλίδη-Νεοφύτου, θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική η πολυσυλλεκτικότητα του τέως υπουργού Εξωτερικών, όπως καταγράφεται και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την παρούσα δημοσκόπηση, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταφέρνει να διεισδύει σημαντικά στα τρία μεγαλύτερα κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα, παίρνει το 44% του ΔΗΣΥ, το 48% του ΔΗΚΟ και ένα 15% από τον χώρο του ΑΚΕΛ.

Σ’ ό,τι αφορά τον Αβέρωφ Νεοφύτου, εμφανίζεται να κερδίζει μόλις το 36% των Συναγερμικών και ένα 7% από το ΔΗΚΟ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παίρνει ένα 30% από το ΔΗΚΟ, 9% από το ΑΚΕΛ και 2% από τον ΔΗΣΥ.

Σ’ ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε πως τον Ιούνιο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Ανέφερε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα συνεχίσουν οι διαδικασίες που επιβάλλονται από το καταστατικό του κόμματος.

Στις δηλώσεις του ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι θα συνεχίσουν οι επαφές με άλλα κόμματα, οι οποίες θα τρέχουν παράλληλα με τις διαδικασίες στο ΑΚΕΛ.

Ερωτηθείς για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο Στέφανος Στεφάνου αρκέστηκε να αναφέρει πως οι πόρτες του ΑΚΕΛ είναι πάντοτε ανοικτές για συναντήσεις, αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε για στήριξη Μαυρογιάννη από το κόμμα της Αριστεράς.

Σχετικά άρθρα