Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις τουρκικές επιθέσεις στην Κομπάνι

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις τουρκικές επιθέσεις στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους τη Δευτέρα σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις που στοχεύουν αμάχους στην Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, και ζήτησαν αποκλιμάκωση.

Στις 22 Απριλίου, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο το κέντρο της Κομπάνι, τραυματίζοντας δύο πολίτες και προκαλώντας ζημιές σε ορισμένα σπίτια και καταστήματα.

«Ανησυχούμε βαθύτατα από τις αναφορές για βομβαρδισμούς στην Κομπάνι και λυπούμαστε για οποιαδήποτε απώλεια ζωής αμάχων», ανέφερε η Αμερικανική Πρεσβεία στη Συρία σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν όλα τα μέρη να αποκλιμακώσουν», πρόσθεσε η Πρεσβεία.

Από την πλευρά της, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), κάλεσε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία την Παρασκευή να καταλήξουν σε συνεννόηση με την Άγκυρα που θα την εμπόδιζαν να παρέμβει με κλιμάκωση στη Συρία.

Η επιμονή της Τουρκίας σε αυτές τις επιθέσεις ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), καθώς και εμβαθύνει «το ρόλο των μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία» για την εφαρμογή των πολιτικών κατοχής και εδαφικής διαίρεσης στη Συρία.

Σχετικά άρθρα