Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμπντελμαζίντ Τεμπούν: Η Αλγερία αναγνωρίζει την κυβέρνηση Ντμπεϊμπά στη Λιβύη

Αμπντελμαζίντ Τεμπούν: Η Αλγερία αναγνωρίζει την κυβέρνηση Ντμπεϊμπά στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλγερία, Αμπντελμαζίντ Τεμπούν, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Λιβύη,

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελμαζίντ Τεμπούν κατέστησε σαφές ότι η χώρα του βλέπει ότι η κυβέρνηση που κατέχει τη διεθνή νομιμότητα στη Λιβύη είναι η κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, τονίζοντας ότι η Αλγερία είναι με τη «διεθνή νομιμότητα και τίποτα άλλο».

Σε μια συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Αλγερίας το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος Τεμπούν αποκάλυψε ότι η λιβυκή πλευρά ζήτησε τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης στην Αλγερία για την αντιμετώπιση της λιβυκής κρίσης.

Εξέφρασε την ετοιμότητά του να φιλοξενήσει μια διάσκεψη για τη Λιβύη «αν υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια», αλλά το θέμα εξακολουθεί να εξετάζεται, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του δεν θέλει να διοργανώσει μια διάσκεψη από την οποία θα βγει ως αποτυχημένη.

«Το θέμα της Λιβύης δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή του λιβυκού λαού.

»Η εκπροσώπηση σήμερα έχει γίνει σχετική, και με τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, η Λιβύη θα επιστρέψει στη νομιμότητα των εκλογών και το δικαίωμα αλλαγής των κυβερνήσεων προέρχεται από ένα σώμα που αντλεί τη νομιμότητά του από τον λαό», δήλωσε ο πρόεδρος Τεμπούν.

Σχετικά άρθρα