Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν με βασανιστήρια Σύρο πρόσφυγα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν με βασανιστήρια Σύρο πρόσφυγα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασανιστήρια, Ιντλίμπ, Πρόσφυγες, Συρία, Τουρκία,

Ένας Σύρος εσωτερικά εκτοπισμένος (IDP) έχασε τη ζωή του το Σάββατο από βασανιστήρια που υπέστη από Τούρκους συνοριοφύλακες (στρατοχωροφυλακή) αφού προσπάθησε παράνομα να περάσει τα σύνορα με την Τουρκία από συνοριακά χωριά στα βορειοδυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο 42χρονος Χουσάμ Μουχάμαντ αλ Χεντρ, από τη Χάμα της κεντρικής Συρίας, έχασε τη ζωή του αφού ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από τους Τούρκους συνοριοφύλακες, οι οποίοι, στη συνέχεια, τον παρέδωσαν άψυχο στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα, είπαν τοπικές πηγές στην ιστοσελίδα North Press.

Από την έναρξη της συριακής κρίσης έως τις 21 Φεβρουαρίου 2022, περισσότεροι από 525 Σύροι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 101 ανήλικοι και 67 γυναίκες, και τραυματίστηκαν άλλα 1.337 άτομα από την τουρκική χωροφυλακή, που εκτελεί και χρέη συνοριοφυλακής, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Τεκμηρίωσης Παραβιάσεων στη Βόρεια Συρία (VDC-NSY).

Οι πηγές τόνισαν ότι οι γονείς του θύματος ζήτησαν από τις τουρκικές Αρχές να ξεκινήσουν έρευνα και να λογοδοτήσουν οι δράστες.

Μη έχοντας άλλες επιλογές, οι περισσότεροι από αυτούς που προσπαθούν να εισέλθουν στην τουρκική επικράτεια καταφεύγουν σε επικίνδυνες οδούς λαθρεμπορίου, με στόχο να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που ήδη βρίσκονται στην Τουρκία ή να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Σχετικά άρθρα