Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν τον λόφο με τη σημαία των τζιχαντιστών

Οι Κούρδοι ανακατέλαβαν τον λόφο με τη σημαία των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η κατάληψη του λόφου Ταλ Σαχίρ (Tall Shair) από το Ισλαμικό Κράτος την προηγούμενη εβδομάδα αναγγέλθηκε ως η αρχή της πτώσης της πολιορκημένης κουρδικής πόλης Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Μάλιστα οι τζιχαντιστές είχαν υψώσει και μια τεράστια μαύρη σημαία, να τη βλέπουν οι πολιορκημένοι αντάρτες του YPG να πέφτει το ηθικό τους αλλά και να μεταδίδεται από τα Μέσα όλου του πλανήτη.

Tell_Shair_1

Ωστόσο, την Τρίτη είχαμε ανατροπή και μάλιστα άξαφνη. Οι μαχητές του YPG κατάφεραν να ανακαταλάβουν το στρατηγικό ύψωμα στα δυτικά της Κομπάνι και η σημαία του Ισλαμικού Κράτους κατέβηκε.

Αν και οι πληροφορίες από αυτή τη σοβαρή εξέλιξη στη μάχη ακόμα δεν είναι ξεκάθαρες, οι κουρδικές ειδησεογραφικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι υπερασπιστές του YPG νικάν τους τζιχαντιστές, ο λόφος Ταλ Σαχίρ είναι υπό τον έλεγχό τους, ενώ υπάρχει και μια αναφορά ότι και στα ανατολικά της πόλης το Ισλαμικό Κράτος έχει απωθηθεί στα 4 χιλιόμετρα.

Tell_Shair_5

Δίχως να είμαστε καθόλου σίγουροι για το τι συμβαίνει στην Κομπάνι, αφού οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, σε περίπτωση που το Ισλαμικό Κράτος όντως υποχωρεί ίσως να οφείλεται και στις κουρδικές ενισχύσεις που κινούνται στο έδαφος της Συρίας από δύο κατευθύνσεις, ανατολικά και δυτικά, με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να φοβούνται πιθανή περικύκλωσή τους και μάλιστα από γυναίκες πολεμίστριες.

Σχετικά άρθρα