Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης μετέτρεψαν σε εργοστάσιο όπλων το μεγαλύτερο οπλοστάσιο της Συρίας

Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης μετέτρεψαν σε εργοστάσιο όπλων το μεγαλύτερο οπλοστάσιο της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Παλμύρα, Ρωσία, Συρία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χεζμπολάχ, Χομς (Έμεσα),

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι πρόσφατα η λιβανέζικη Χεζμπολάχ, υπό την επίβλεψη ειδικών της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, δημιούργησε εργοστάσιο για την κατασκευή πυροβόλων, ρουκετών και ναρκών ξηράς όπως και τη συντήρηση ντρόουν και διαφόρων ειδών όπλων σε μια οχυρωμένη αποθήκη πυρομαχικών και οπλοστάσιο του συριακού στρατού στη «στρατηγική» περιοχή Μαχίν στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Χομς. Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αποθήκη όπλων στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου, ένας μεγάλος αριθμός ντόπιων από την πόλη Μουχίν στην ύπαιθρο της Χομς εργάζονται τώρα για τις τοπικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, μετά τον ανάκτηση της περιοχής από το καθεστώς και τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, με ρωσική αεροπορική εμπλοκή, στις αρχές του 2017.

Η πόλη Μαχίν στον συριακό πόλεμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2013, η αντιπολίτευση και οι ισλαμιστικές φατρίες ανέλαβαν τον έλεγχο των στρατιωτικών αποθηκών στη Μουχίν, από τις οποίες πήραν λάφυρα μεγάλες ποσότητες ελαφρών, μεσαίων και βαρέων όπλων και πυρομαχικών.

Τον Οκτώβριο του 2015 το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατέλαβε την πόλη Μουχίν και των αποθηκών της.

Στις αρχές του 2017 οι δυνάμεις του καθεστώτος ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Μουχίν και των αποθηκών της με την υποστήριξη ρωσικού εναέριου βομβαρδισμού και υποστήριξη πυρών πυροβολικού από πολιτοφυλακές προσκείμενες στο Ιράν.

Οι Ρώσοι έφυγαν από την Παλμύρα

Στις 21 Απριλίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί πλήρως από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Παλμύρας στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.

Ωστόσο, η φύση αυτής της αποχώρησης παρέμεινε άγνωστη και δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τακτική απόσυρση και οι ρωσικές δυνάμεις θα επιστρέψουν σε αυτήν ανά πάσα στιγμή ή εάν πρόκειται για πλήρη αποχώρηση.

Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου, ρωσικά ελικόπτερα και δυνάμεις που έφυγαν από το αεροδρόμιο της Παλμύρας κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Τιφόρ στην ύπαιθρο της Χομς.

Έτσι η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν αφγανική πολιτοφυλακή «Φατιμιγιούν», που διοικείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ανέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Παλμύρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο βρίσκονται και ορισμένοι στρατιώτες και αξιωματικοί του συριακού καθεστώτος.

Σχετικά άρθρα