Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες φονικές επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος στη Β/Α Συρία

Νέες φονικές επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) τεκμηρίωσαν τη δολοφονία δύο μελών των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας «Asayish» της υπό κουρδική ηγεσία αυτόνομης διακυβέρνησης της Β/Α Συρίας μετά από πυρά που δέχθηκαν από ένοπλους, που πιστεύεται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), στο χωριό Αλ Σαχαμπάτ στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ.

Επιπλέον, ένοπλοι, που πιστεύεται ότι είναι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), πέταξαν μια χειροβομβίδα στο σπίτι ενός άνδρα, ο οποίος εργάζεται στο συμβούλιο της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην πόλη Αμπού Χαμάμ στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Από τις αρχές του 2022, το SOHR έχει τεκμηριώσει 69 επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων ένοπλων επιθέσεων και εκρήξεων, σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του SOHR, αυτές οι επιχειρήσεις σκότωσαν 51 ανθρώπους: 18 πολίτες και 33 μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών που δρουν σε περιοχές υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις παραπάνω απώλειες δεν συμπεριλαμβάνονται οι θάνατοι στην εξέγερση των τζιχαντιστών στη φυλακή Ghuwayran, η οποία προκάλεσε μεγάλες απώλειες.

Σχετικά άρθρα