Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη – Τουρκία: Έστειλε 64 πρόσφυγες στον θάνατο – Τους απέλασε στην Κομπάνι

Φρίκη – Τουρκία: Έστειλε 64 πρόσφυγες στον θάνατο – Τους απέλασε στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Συγκλονίζει η ιστορία 64 προσφύγων από την Κομπάνι που κατάφεραν να περάσουν στην Τουρκία και τους εξανάγκασαν με την βία να επιστρέψουν στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από μέρες όταν ένα καραβάνι προσφύγων από την μαρτυρική Κομπάνι πέρασε τα σύνορα.

Συνολικά 261 από αυτούς τους έκλεισε στο κλειστό γυμναστήριο του Σουρούτς, της τουρκικής πόλης που είναι απέναντι από την Κομπάνι και τους είχε υπό κράτηση τις τελευταίες 9 ημέρες.

Οι κρατούμενοι Κούρδοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις τουρκικές αρχές να τους επιτρέψει να μείνουν στην χώρα προκειμένου να παοφύγουν τον θάνατο από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με την Τουρκία είναι “τρομοκράτες του PKK” όπως όμως καταγγέλλουν οι βουλευτές του κουρδικού κόμματος HDP ανέμσα στους 64 πρόσφυγες είναι παιδιά, ηλικιωμένοι και δημοσιογράφοι.

Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα το καμιόνι του μετέφερε στο φυλάκιο με την Κομπάνι, τους πέρασε μέσα στην πολιορκημένη πόλη και έκλεισε τα σύνορα.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς τους υπήρξε ένταση ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί η εξαναγκαστική και βίαιη απέλασή τους.

Κι όλα αυτά όταν οι τζιχαντιστές αρχιτρομοκράτες -αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους απολαμβάνουν ιατρικής περίθαλψης στην Τουρκία!

Σχετικά άρθρα