Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Δάνειο 400 εκατ. δολαρίων για τις εισαγωγές φυσικού αερίου

Τουρκία: Δάνειο 400 εκατ. δολαρίων για τις εισαγωγές φυσικού αερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Ενέργεια, Τουρκία, Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), Φυσικό Αέριο,

Ο κρατικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών της Τουρκίας έλαβε δάνειο 400 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου καθώς πλησιάζει σε μια ξεχωριστή συμφωνία με την Deutsche Bank για τη χρηματοδότηση αγορών του καυσίμου.

Η Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS, γνωστή ως Botas, εξασφάλισε το βραχυπρόθεσμο δάνειο από δύο τράπεζες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία με έδρα την Άγκυρα προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να πληρώσει έναν βαρύ λογαριασμό εισαγωγής φυσικού αερίου μετά την άνοδο των τιμών της ενέργειας και την κατάρρευση της λίρας.

Η Botas νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησε τις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η αύξηση δεν είναι δημοφιλής σε μια εποχή που οι Αρχές θέλουν απεγνωσμένα να περιορίσουν τον πληθωρισμό, σε υψηλό 20 ετών πριν από τις κρίσιμες εκλογές το 2023. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ξεχωριστά, η Botas και η Deutsche Bank βρίσκονται στο τελικό στάδιο μιας συμφωνίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση αγορών υγροποιημένου φυσικού αερίου από Αμερικανούς παραγωγούς και εμπόρους στην Ευρώπη, σύμφωνα με άτομα με άμεση γνώση των συνομιλιών.

Η συναλλαγή θα σηματοδοτήσει το πρώτο δάνειο της εταιρείας για εισαγωγές LNG, ανοίγοντας το δρόμο για παρόμοιες συμφωνίες και επιτρέποντας στη Botas να διαφοροποιήσει τις προμήθειες που επί του παρόντος κυριαρχούνται από τη Ρωσία και το Ιράν.

Η Botas έχει πληγεί σκληρά από το ράλι των παγκόσμιων τιμών του φυσικού αερίου καθώς οι προμηθευτές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση της κατανάλωσης εν μέσω της ανάκαμψης από την πανδημία.

Ο λογαριασμός των εισαγωγών ενέργειας της Τουρκίας αυξήθηκε περαιτέρω μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα