Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι συνέλαβαν τοπικό ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία

Οι Κούρδοι συνέλαβαν τοπικό ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Ασάγις) κατάφεραν να συλλάβουν τη Δευτέρα έναν τοπικό ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην πόλη Χολ στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας.

Οι ειδικές δυνάμεις (HAT) των Ασάγις πραγματοποίησαν μια επιχείρηση ασφαλείας στην πόλη Χολ και «εισέβαλαν στο σημείο όπου βρισκόταν ένας τοπικός ηγέτης του ISIS», ανέφεραν οι Ασάγις.

Ο συλληφθείς ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ήταν ενεργός στον σχεδιασμό επιθέσεων και επιχειρήσεων απαγωγών για το Ισλαμικό Κράτος.

Η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αεροπορική επιτήρηση του Διεθνούς Συνασπισμού για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Συνασπισμός αναφέρθηκε στην «ισχυρή αποφασιστικότητα και τις αδιάκοπες προσπάθειες» των Ασάγις για την αντιμετώπιση των απειλών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Συνασπισμός επιβεβαίωσε τη ισχυρή συνεργασία με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην επιτυχία της αποστολής κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 13 Απριλίου, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στην ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ που οδήγησε στη δολοφονία ενός μέλους των Ασάγις.

Σχετικά άρθρα