Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι καλούν τον Διεθνή Συνασπισμό να τερματίσει τις τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία

Οι Κούρδοι καλούν τον Διεθνή Συνασπισμό να τερματίσει τις τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμμα «Μέλλον της Συρίας» (Κούρδοι), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάκα,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την πρόσφατη τουρκική στρατιωτική κλιμάκωση κατά της βορειοανατολικής Συρίας, δήλωσε την Τετάρτη ένας αξιωματούχος του κουρδικού Κόμματος της Μελλοντικής Συρίας στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

Από τις αρχές του 2022, η πλειονότητα των χωριών της πόλης Ζαρκάν (Αμπού Ρασίν) στη Χασάκα σφυροκοπούνται από την Τουρκία, εκτοπίζοντας πολλούς ανθρώπους και καταστρέφοντας τις περιουσίες των αμάχων.

Ο Θαμέρ Σαμέρι, επικεφαλής του Κόμματος της Μελλοντικής Συρίας στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, υπολογίζει στον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνέχιση της συνεργασίας με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ο Σαμέρι κάλεσε τον Συνασπισμό να λάβει ξεκάθαρη στάση για να τερματιστεί η τουρκική επιθετικότητα.

Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και σχετικοί διεθνείς θεσμοί θα πρέπει «να λάβουν σταθερή στάση και να αναλάβουν ηθικές και ανθρωπιστικές ευθύνες απέναντι στις βάρβαρες εδαφικές επεκτατικές φιλοδοξίες».

«Η Τουρκία εξακολουθεί να έχει επεκτατικές φιλοδοξίες στη βορειοανατολική Συρία και χρησιμοποιεί κάθε δυνατή δύναμη για να πετύχει αυτούς τους στόχους», είπε.

«Η διεθνής σιωπή απέναντι στις επαναλαμβανόμενες τουρκικές παραβιάσεις δεν είναι παρά συνέχιση της αιματοχυσίας καθώς η Τουρκία έχει τον δικό της μηχανισμό να σκοτώνει και να καταστρέφει αμάχους της βορειοανατολικής Συρίας», πρόσθεσε.

Την Τρίτη οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέφεραν από τις αρχές Απριλίου, η Τουρκία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις σε περιοχές στη βορειοανατολική Συρία, εκμεταλλευόμενη τη σιωπή των εγγυητών της κατάπαυσης του πυρός, δηλαδή Ρωσίας και ΗΠΑ, απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις.

Τον Οκτώβριο του 2019, οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες φατρίες της ισλαμιστικής συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης (γνωστές ως Συριακός Εθνικός Στρατός/SNA) εισέβαλαν στις δύο πόλεις Ρας αλ Αΐν και Τελ Αμπιάντ στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη λωρίδα των συριακών συνόρων.

Τον ίδιο μήνα, τον Οκτώβριο, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, τη μία με τη Ρωσία και την άλλη με τις ΗΠΑ, που όριζαν την παύση όλων των εχθροπραξιών και την απόσυρση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) 32 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα.

Οι SDF αποσύρθηκαν από τις συνοριακές περιοχές σύμφωνα με τη συμφωνία μετά από αιματηρές μάχες με τις τουρκικές δυνάμεις.

Ωστόσο, αρκετές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας έχουν υποστεί επανειλημμένα βομβαρδισμούς από τότε.

Σύμφωνα με κατοίκους, οι τουρκικές δυνάμεις στοχεύουν, σε καθημερινή βάση, όλες τις γραμμές επαφής που ξεκινούν από την Αμπού Ρασίν, μέχρι την Τελ Ταμρ και φτάνουν μέχρι την Άιν Ίσσα.

Σχετικά άρθρα