Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρώην Βρετανός πρεσβευτής στο Κίεβο βλέπει μια «μακροχρόνια σύγκρουση»

Ο πρώην Βρετανός πρεσβευτής στο Κίεβο βλέπει μια «μακροχρόνια σύγκρουση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ρωσία,

Τις 56 ημέρες έχει φτάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον πρώην Βρετανό πρέσβη στη χώρα, Λέι Τέρνερ να είναι απαισιόδοξος σχετικά με το πότε θα τερματιστούν οι συγκρούσεις.

Ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στην Ουκρανία μίλησε στον Κέι Μπέρλι του Sky News, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν τη νέα επίθεση τους στα ανατολικά.

Ο Τέρνερ είπε ότι ο κόσμος βλέπει μια «μακρόχρονη σύγκρουση» και ότι θα ήταν σημαντικό για τη Δύση να συνεχίσει να παρέχει όπλα στην Ουκρανία.

Ωστόσο, είπε ότι είναι «απαραίτητο» να συνεχίσουμε να μιλάμε με τη Ρωσία και να «προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτούς δρόμους για να αποτρέψουμε περισσότερους θανάτους σε αυτόν τον απίστευτα αιματηρό πόλεμο».

«Ο ουκρανικός λαός έχει υποφέρει πάρα πολύ και συνεχίζει να υποφέρει.

»Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται από όσο μπορούμε να δούμε κάθε μέρα», τόνισε.

«Ρωσικές οικογένειες σε όλη τη χώρα χάνουν επίσης τους γιους τους, αν και ο πόνος τους δεν είναι συγκρίσιμος με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία», σημείωσε.

«Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε μια έξοδο.

»Η δυσκολία είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε οποιαδήποτε λύση σε αυτή τη σύγκρουση που θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές».

Τι μπορεί να αποδεχθεί ο Πούτιν

Ο Τέρνερ συνέχισε λέγοντας ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα δυσκολευόταν «να δεχθεί» οποιοδήποτε αποτέλεσμα που δεν θα έδινε στη Ρωσία περισσότερα εδάφη από αυτά που είχε στην αρχή της σύγκρουσης

«Αν και πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε διπλωματικές λύσεις, είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε κάτι άλλο να συμβαίνει εκτός από μια μακρά παρατεταμένη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα, ο Λέι Τέρνερ πρόσθεσε:

«Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

»Από τη μία πλευρά, πυρηνικά όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στον κόσμο από το 1945, οπότε υπάρχει ένα εξαιρετικά υψηλό κατώφλι που σημαίνει ότι οποιεσδήποτε ένοπλες δυνάμεις θα σκεφτούν όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις φορές πριν το επιχειρήσουν. Έτσι, ελπίζω πολύ ότι δεν θα συμβεί».

«Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί και αν η Ρωσία χάσει αυτόν τον πόλεμο, θα μπορούσε ο Πούτιν να επιτρέψει τη χρήση τους», εκτίμησε.

Σχετικά άρθρα