Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Διαψεύδεται η συνάντηση υπηρεσιών πληροφοριών Συρίας-Τουρκίας στη Μόσχα

Συρία: Διαψεύδεται η συνάντηση υπηρεσιών πληροφοριών Συρίας-Τουρκίας στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χακάν Φιντάν,

Η εφημερίδα «Al-Baʻath», που εκδίδεται από το κυβερνών αραβοσοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ στη Συρία, διέψευσε το Σάββατο ότι πραγματοποιήθηκε συροτουρκική συνάντηση στη Μόσχα.

Η εφημερίδα, σύμφωνα με «καλά ενημερωμένες πηγές» της, έγραψε ότι, «όλα όσα κυκλοφορούν σε ορισμένες ιστοσελίδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με μια τουρκοσυριακή συνάντηση ασφαλείας στη Μόσχα μεταξύ του υποστράτηγου Αλί Μαμλούκ [δεξιά] και του Χακάν Φιντάν [αριστερά] είναι παραπληροφόρηση και δεν είναι αλήθεια».

Αραβικές ενημερωτικές ιστοσελίδες μετέδωσαν ότι μια «σύσκεψη υπηρεσιών πληροφοριών» που αφορούσε μόνο ζητήματα ασφάλειας και πληροφοριών πραγματοποιήθηκε μεταξύ της συριακής και τουρκικής κυβέρνησης στη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα.

Στις 6 Απριλίου το υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών της Συρίας διέψευσε όσα κυκλοφορούσαν για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας.

Η είδηση, ​​που μεταδόθηκε αρχικά από την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet», για μια συροτουρκική συνάντηση, «δεν είναι παρά μια σκανδαλώδης προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία», ανέφερε η φιλοκυβερνητική συριακή εφημερίδα «Al-Watan» επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.

«Οποιοσδήποτε διάλογος με την Τουρκία εξαρτάται από την απόσυρση όλων των δυνάμεών της που βρίσκονται παράνομα στο συριακό έδαφος, καθώς και από τον τερματισμό της υποστήριξής της στους τρομοκράτες και τις επανειλημμένες παραβιάσεις της κατά των Σύρων», σύμφωνα με την «Al-Watan».

Σχετικά άρθρα