Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο κυβερνήτης του καταδρομικού «Moskva», λένε οι Ουκρανοί

Νεκρός ο κυβερνήτης του καταδρομικού «Moskva», λένε οι Ουκρανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Ουκρανία, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος,

Νεκρός είναι ο κυβερνήτης του καταδρομικού «Moskva», της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, που βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή του την Πέμπτη (14/4).

Όπως μετέδωσε το sky news, ο Anton Gerashchenko, που υπηρετεί ως σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε μέσω του Telegram ότι ο κυβερνήτης του πλοίου, Anton Kuprin, πέθανε κατά τη διάρκεια «έκρηξης και της πυρκαγιάς στο πλοίο».

Το «Moskva» βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκησή του σε λιμάνι εν μέσω ισχυρής θαλασσοταραχής έπειτα από έκρηξη πυρομαχικών που προκάλεσε πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Από την άλλη, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι εκείνη έπληξε το πλοίο με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την ακτή, χωρίς η Ρωσία να επιβεβαιώνει την επίθεση.

Οσον αφορά το πλήρωμα του καταδρομικού, αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχει σωθεί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πάντως, δήλωσε την Πέμπτη (14/4) πως το πλήρωμα -τουλάχιστον 500 άτομα- «απομακρύνθηκε προς άλλα σκάφη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονταν εκεί κοντά».

Όμως, δεν διευκρίνισε αν επρόκειτο για το σύνολο του πληρώματος.

Επίσης, η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε αν το σκάφος υπέστη επίθεση με πυραύλους, λέγοντας μόνο πως είχε ξεσπάσει πυρκαγιά πάνω στο πλοίο εκτόξευσης πυραύλων, με αποτέλεσμα να εκραγούν πυρομαχικά.

Και πως το καταδρομικό βυθίστηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια ρυμούλκησης προς το πιο κοντινό λιμάνι.

Σχετικά άρθρα