Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχής η υποστήριξη των ΗΠΑ στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)

Συνεχής η υποστήριξη των ΗΠΑ στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Την Τετάρτη, ο στρατηγός Μάικλ Κορέλα, ο διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, επανέλαβε τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ προς τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαζλούμ Αμπντί, υποδέχθηκε την Τετάρτη τον διοικητή των αμερικανικών επιχειρήσεων, Μάικλ Κορέλα και τη συνοδεία του.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν το ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους και την αναζωπύρωσή του στην περιοχή, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των SDF.

Ο Κορέλα δεσμεύτηκε επίσης να παράσχει περισσότερη υποστήριξη για την ασφάλεια των φυλακών και των στρατοπέδων όπου κρατούνται μέλη του ISIS και οι οικογένειές τους.

Ο Κορέλα ανανέωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνεχίσουν την αποστολή της καταπολέμησης του ISIS και να παραμείνουν στη Συρία για αυτήν την αποστολή.

Επανέλαβε επίσης ότι οι ΗΠΑ διατηρούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των περιοχών της βορειοανατολικής Συρίας για να αποτρέψουν την αναζωπύρωση του ISIS, να εξαλείψουν τους πυρήνες του και το περιβάλλον που το υποστηρίζει.

Ο ίδιος και η συνοδευτική αντιπροσωπεία ενημερώθηκαν επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, για την κατάσταση στο στρατόπεδο εκτοπισμένων της Χολ, στο οποίο κρατούνται οικογένειες τζιχαντιστών, ανατολικά της Χασάκα και στη φυλακή Αλ Σινά νότια της πόλης.

Σχετικά άρθρα